Dreyers Fond støtter projekter og initiativer, hvis formål er at fremme advokat- og arkitektstandens udvikling og samspil med samfundet. Prioriterede områder er brancheudvikling, videreuddannelse og formidling.

For anden gang opføres en midlertidig pavillon efter internationalt forbillede i Kongens Have med støtte fra Dreyers Fond. Pavillonen udstilles frem til den 30. august, og er i løbet af sommeren rammen om en række events med musik, dans, teater, historiefortælling, gastronomi og foredrag.

Pavillonen OMKRING er blevet til på baggrund af en åben konkurrence for arkitekter MAA, vundet af Mikkel Kjærgård Christiansen og Jesper Kort Andersen.

Pavillonen er en gave til byen, og er beregnet til, at alle, der har lyst, kan gå på opdagelse, picnic eller opleve events og arkitektur på en anderledes måde.

Pavillonen er opført i bæredygtigt, nordisk træ, og tømrerelever fra Københavns Tekniske Skole har bygget den som led i deres uddannelse.

OMKRING er en ny-fortolkning af pavillonbegrebet, inspireret af internationale forbilleder som Serpentine Gallery i London og Young Architects Program (MOMA/PS1) i New York.

Sommerens program
Arkitektforeningen har inviteret en række kunstnere, musikere og arkitekter til at skabe events, der passer til pavillonens arkitektur.

27. juni kl 17.00
Snigpremiere: Jimmy Nyborg Trio feat. Simon Toldam og Peter Bruun
Jimmy Nyborg på trompet, Simon Toldam på piano og Peter Bruun på trommer

28. juni kl 15-18
Åbning af pavillonen – Den røde snor bliver klippet, og der vil være talere, lidt at drikke og koncert med Dawda Jobarteh på Kora og Marika Andersen på klarinet.

2. juli kl 17.00
Jimmy Nyborg / Kresten Osgood duo (trompet og trommer)

10. juli kl 17.00
Brassboost
Lasse Ehn på trommer, Daniel Herskeda på Sousaphon , Anders Bast på saxofon og Erik Kimestad på trompet.

30.juli kl 13.00-15.00
OMKRING Picnic, v Johanne Brønnum Clausen/ Smag & Rum akkompagneret af musik med Fredrik Moth på saxofon og Ida Hvid på bas.

14. august kl 17.00
Fredrik Moth trio
Fredrik Moth på saxofon, Anders Krogh Fjeldsted på bas og Johan Dynnesen på Trommer

15.august kl 17.00
Frodegruppen 40

19. august kl 15.30
Bag om pavillonen – pavillon i ”Speakers Corner”-stil om pavillonens tilblivelse, kulturarv og midlertidig arkitektur. Mød bl.a. arkitekterne bag projektet Mikkel Kjærgård Christiansen og Jesper Kort Andersen.

21. august kl.17.00
Teater v/ Nynne Roberta Pedersen

22. august 2015 kl. 14.00
Forfatterspirer fra Forfatterskolen læser værker op

Følg med på facebook for løbende info om programmet – ændringer kan forekomme. Læs mere her

Udstilling
Se udvalgte modeller fra konkurrencen udstillet i Arkitekternes Hus, Strandgade 27A, 1401 København K på hverdage mellem 10.00 og 15.00 i perioden frem til 31. august 2015 – dog undtaget uge 29 og 30, hvor Arkitekternes Hus er lukket.

Arkitektforeningen og Arkitektforeningens lokalafdeling i København udskrev i efteråret en åben konkurrence efter internationalt forbillede med titlen Pavillon MAA om en midlertidig træpavillon til Kongens Have i København.

Læs mere her

Læs mere på Arkitektforeningens hjemmeside her

Omkring_044_Lo

Omkring_097_Lo

Omkring_069_Lo

Omkring_080_Lo
Foto: Hampus Berndtson