Dreyers Fond støtter projekter og initiativer, hvis formål er at fremme advokat- og arkitektstandens udvikling og samspil med samfundet. Prioriterede områder er brancheudvikling, videreuddannelse og formidling.

Photobook Week Aarhus afholdes for tredje gang i perioden fra den 29. september til den 2. oktober. Festivalen er et åbent forum for diskussion af fotobogen som medie, og omfatter blandt andet udstillinger, artist talks, workshops, debatter og samtaler med danske og internationale fagpersoner.

Temaet for dette års Photobook Week er ”Collaborative processes”, der belyser forholdet og samarbejdet mellem kunstner, grafiker, forlægger og redaktør. Projektet er støttet af Dreyers Fond.

En væsentlig del af Photobook Week 2016 fokuserer på relationen mellem arkitektur, fotografi og fotobøger. I denne del af programmet har Anne Elisabeth Toft sammen med Stig Lennart Andersson for eksempel kurateret udstillingen ”Empowerment of Aesthetics”. Udstillingen præsenterer Anderssons publikation af samme navn og fokuserer på æstetik og landskabsrepræsentation.

Udstillingen ”Die Blauen Bücher” er også kurateret af Anne Elisabeth Toft, som præsenterer tres udvalgte bøger fra forlaget Langewiesche. Fokus i udstillingen er på kulturarv og formidling af en kulturkanon.

Festivalen omfatter også en række samtaler og paneldebatter.

For eksempel taler Anne Elisabeth Toft med forlægger Klaus Gjørup fra Forlaget Wunderbuch om hans samarbejde med Stig Lennart Andersson.

Og Claus Peder Pedersen, forskningschef, Arkitektskolen Aarhus taler blandt andet med fotograf og arkitekt Lars Rolfsted Mortensen om hans fotobog ”In search of Habitat”, som udforsker udkanterne af Indiens metropoler. Samtalens fokus vil være arkitektur, fotografi og forskning.

Festivalen rummer også mulighed for at deltage i to fotobogworkshops.

Aarhus Photobook Week finder sted 29. september – 2. oktober på Arkitektskolen Aarhus og Galleri Image.

Se programmet for Photobook Week Aarhus her

photobookweek_aarhus_exhibition