Nu da året går på hæld, har vi samlet de mest sete og læste historier fra fondens almennyttige arbejde og fra de store projekter, som Dreyers Fond selv har igangsat. Dreyers Kollegie og Dreyers Pris har fået mest opmærksomhed både internt i fonden og hos vores følgere sammen med de to store indsatser for at bekæmpe hjemløshed og børnefattigdom.
Imens 2024 lige så stille rinder ud, har vi samlet tophistorierne inden for arkitektur og inden for jura fra året, der er gået. Dreyers Fond er grundlagt i 1976 med det formål at støtte almennyttigt med særligt fokus på arkitekt- og advokatbranchen. Nu har vi også samlet tophistorierne fra det almennyttige arbejde samt fra fonden selv: store projekter, som Dreyers Fond har igangsat for at skabe en positiv samfundsmæssig effekt.
Nedenfor kan du se de fire mest sete opslag om fondens filantropiske arbejde (på LinkedIn og Instagram samlet) samt én af de mest læste historier på dreyersfond.dk.
Dreyers Pris 2024:
Justitia og Building Diversity
4. november 2024
Ved en festlig prisoverrækkelse fejrede vi årets modtagere af Dreyers Pris: Justitia og Building Diversity. De to organisationer modtog prisen og én million kroner hver for deres vigtige indsats inden for henholdsvis jura og arkitektur.
De to prismodtagere arbejder på vidt forskellige fagområder, men deler en stærk mission om at skabe et retfærdigt og inkluderende samfund, hvor alle har lige muligheder, forklarede Bo Rygaard og Claus Barrett Christiansen, hhv. administrerende direktør og bestyrelsesformand i Dreyers Fond.
👉 Læs mere, og se portrætvideoerne i artiklen om prisoverrækkelsen.
Dreyers Pris uddeles årligt til fremtrædende organisationer eller enkeltpersoner, der har bidraget betydeligt til henholdsvis advokat- og arkitektbranchen og til samfundet som helhed.
Sammen mod børnefattigdom
27. november 2024
Over 47.000 danske børn lever i dag i fattigdom, ifølge en ny analyse fra Kraka.
Det er børn, der skammer sig. Over deres tøj og skoletaske, over at blive hjemme i ferien, over ikke at have en gave med til børnefødselsdag. Børnene trækker sig ofte fra fællesskabet, forklarede Ninna Thomsen, direktør for Mødrehjælpen, på en konference i går om børnefattigdom.
Mødrehjælpen, Save the Children Denmark og Kraka stod bag konferencen på Christiansborg. Her præsenterede Kraka deres analyse, og Red Barnet præsenterede deres nye politiske handleplan, som er udarbejdet af 21 civile og faglige organisationer med målet om, at ingen børn i Danmark skal leve i fattigdom.
Bo Rygaard, administrerende direktør i Dreyers Fond, sagde i sit oplæg:
”Vi besluttede i Dreyers Fond at støtte op om dette samfundskritiske arbejde, fordi det er vigtigt at sikre, at alle børn kan udfylde deres potentiale. De børn, der vokser op i fattigdom, oplever flere benspænd på vejen i deres barndom end andre børn. Det har vi som samfund pligt til at gøre noget ved.”
👉 Læs handleplanen ’Danmark uden børnefattigdom’.
👉 Læs Krakas analyse.
Dreyers Kollegie
25. november 2024
En gruppe unge jura- og arkitektstuderende har over det seneste halve år samarbejdet om at skabe deres nye fælles hjem: Dreyers Kollegie.
”Her skal vi leve, spise og feste sammen, og dyrke fællesskabet omkring vores fag, interesser og hverdag. Men kollegiet bliver også mere end det. Vores fællesskab favner nemlig bredere end kollegiets mure, og vores faglige ambitioner rækker ud over det “rigtige” studiejob, karakterræs og den klassiske karrierestige,” skriver de i deres manifest.
Som jura- eller arkitektstuderende kan du også være med til at sætte dit præg på kollegiets hverdag, indretning, fællesskaber, fester og fortælling. Kom med til informationsmøde den 14. januar i Valencia på Vesterbro.
👉 Læs det fulde manifest på kollegiets nye hjemmeside.
Dreyers Fond står bag kollegiet, som er tegnet af Tegnestuen Vandkunsten, og som indrettes i en ejendom på Vesterbrogade 75. Kollegiet skal være hjem for 42 jura- og arkitektstuderende.
👉 Læs mere om tankerne bag Dreyers Kollegie.
👉 Læs om vesterbro-klenodiets historiske og arkitektoniske forvandling.
Unge hjemløse får egen bolig
17. september 2024
”Mit liv er totalt anderledes nu. Nu har jeg mit eget sted at bo. Ikke bare noget midlertidigt, men min egen lejlighed.”
Sådan siger én af de udsatte unge, som har fået adgang til egen bolig gennem en fælles pionerindsats mellem Odense Kommune og Bikubenkollegiet.
Indsatsen viser, hvordan en kommune og en privat boligudlejer kan gå sammen om at give unge i hjemløshed et mere stabilt ungdomsliv ud fra Housing First-tilgangen.
👉 Læs mere om, hvordan den såkaldte ’Kollegiemodel’ har hjulpet unge videre i livet, og se konkrete råd til private boligaktører, i artiklen om kollegieboliger til unge hjemløse.
Indsatsen sker med faglig vejledning af Hjem til Alle alliancen og med støtte fra Realdania, Bikubenfonden og Dreyers Fond.
Mads Pramming i Dreyers Fond
4. juni 2024
Mads Pramming har ført sager for blandt andet børnehjemsbørn, krigsveteraner samt grønlandske kvinder og børn, som er blevet svigtet af staten. Han har gennem årene vundet mange principielle sager, som i flere tilfælde har ført til ny lovgivning. Nu indtræder den 47-årige advokat i Dreyers Fonds bestyrelse.
”Mads er en dybt engageret person og advokat, som kæmper for at forsvare samfundets mest sårbare gruppers rettigheder. Han påtager sig gerne juridisk udfordrende sager med potentiale til at ændre retspraksis. Vi glæder os i bestyrelsen til at drage fordel af hans store juridiske erfaring og stærke forpligtelse til retfærdighed,” siger Claus Barrett Christiansen, bestyrelsesformand i Dreyers Fond.
”Dreyers Fond er en vigtig aktør på det socialretlige område, og jeg er derfor meget glad for, at jeg er blevet bedt om at indtræde i Dreyers Fonds bestyrelse. Jeg glæder mig til at bidrage til fondens fortsatte arbejde med at aktivere juraen på nye og betydningsfulde måder,” siger Mads Pramming.
👉 Læs artiklen om Mads Pramming.