Ved en festlig prisoverrækkelse den 31. oktober 2024 blev Dreyers Pris overrakt til Justitia og Building Diversity for deres vigtige arbejde inden for henholdsvis jura og arkitektur. På hvert deres fagområde arbejder de to organisationer for at identificere og bekæmpe ulighed og uretfærdighed i samfundet.
Tænketanken Justitia og interesseorganisationen Building Diversity fik overrakt Dreyers Pris den 31. oktober 2024 i Valencia på Vesterbro. De to organisationer modtog hver 1 million kroner som anerkendelse for deres værdifulde bidrag til at skabe positiv udvikling inden for deres fagområder og i samfundet.
I forbindelse med tildelingen af Dreyers Pris har Dreyers Fond fået produceret et videoportræt af hver prismodtager for at hjælpe med at øge kendskabet til de to organisationer og deres vigtige arbejde. Videoerne blev vist for første gang i deres fulde tre minutters længde til prisoverrækkelsen og kan nu også ses herunder.
Støtte til vigtige samfundsinitiativer
Bo Rygaard, administrerende direktør i Dreyers Fond, indledte aftenen med en kort introduktion til Dreyers Pris, som er en tradition, der går helt tilbage til 1982. Dreyers Fond hædrer hvert år fremtrædende organisationer eller enkeltpersoner, der har bidraget betydeligt til henholdsvis advokat- og arkitektbranchen, men også til samfundet generelt.
”Dreyers Pris handler nemlig ikke kun om at hædre præstationer, men også om at styrke og støtte vigtige samfundsinitiativer. Så tak til jer for jeres store samfundsengagement og vigtige bidrag til jeres respektive brancher,” sagde Bo Rygaard.
Administerende direktør Bo Rygaard
Justitia styrker retssikkerhed og retsstatslige principper
Birgitte Arent Eiriksson og Søren Staghøj, hhv. direktør og kommunikationschef i Justitia, fortalte om Justitias stiftelse og udvikling hen over årene og de vigtige ting, organisationen har opnået. Justitia udarbejder hvert år en række rapporter, men de arbejder også målrettet på, at de rigtige beslutningstagere bliver opmærksomme på rapporternes konklusioner, så de kan indgå i lovgivningsarbejdet. Flere af Justitias rapporter har afstedkommet stor samfundsdebat og ny lovgivning, der styrker retssikkerheden.
”Danmark ligger i top, når det gælder retssikkerhed, så er der overhovedet brug for en organisation som Justitia,” spurgte Birgitte Arent Eiriksson og svarede selv: ”Det er der. Fordi det går faktisk den forkerte vej i øjeblikket med retssikkerheden.”
Birgitte Arent Eiriksson og Søren Staghøj, hhv. direktør og kommunikationschef i Justitia
Justitias politisk uafhængige juridiske forskning, analyse og formidling giver beslutningstagere bedre muligheder for at ændre lovgivning og strukturelle forhold, som konkret forbedrer borgernes liv. Se videoportrættet:
Building Diversity fremmer mangfoldighed i det byggede miljø
Thea Christine Hoeg og Tim Aran Woodley, hhv. bestyrelsesmedlem og medlem i Building Diversity, forklarede i deres oplæg, at mangfoldighed og inklusion i det byggede miljø ikke kun handler om at fjerne fysiske barrierer, men om at designe for mange forskellige mennesker og forskellige slags oplevelser – og sørge for lige adgang for alle til arkitektfaget.
“Change is hard to achieve alone, but as a community, we can amplify our efforts and make an impact in many areas. Building Diversity is rooted in the belief that collaboration and collective action can change norms, culture, laws, and policies,” sagde de.
Thea Christine Hoeg, Christine Bjerke, Asal Mohtashami og Tim Aran Woodley, medlemmer af Building Diversity
Building Diversity er en tværfaglig sammenslutning og interesseorganisation, der arbejder for at fremme mangfoldighed og inklusion i det byggede miljø. Deres mål er at udfordre de eksisterende rammer, normer og strukturer, der begrænser lige muligheder for alle, uanset om det handler om etnicitet, køn, handicap, funktionsvariationer, race eller alder. Se videoportrættet:
Fælles kamp for retfærdighed
Claus Barrett Christiansen, bestyrelsesformand i Dreyers Fond, afsluttede aftenen med en refleksion over de to organisationers ligheder. Trods deres forskellige fagområder og forskelle i organisation har de det tilfælles, at de begge arbejder for at identificere og bekæmpe ulighed og uretfærdighed i samfundet, sagde han.
Claus Barrett Christiansen, bestyrelsesformand i Dreyers Fond.
Fotos og videoer: Søren Rosenørn / StoryLab
Topfoto: Fra venstre: Thea Christine Hoeg, Christine Bjerke, Asal Mohtashami, Tim Aran Woodley, Søren Staghøj, Birgitte Arent Eiriksson, Mads Pramming, Kathrin Susanna Gimmel.
Dreyers Pris
Dreyers Fond uddeler hvert år en pris til fremtrædende organisationer eller enkeltpersoner, der har bidraget betydeligt til henholdsvis advokat- og arkitektbranchen. Udover anerkendelsen følger der med Dreyers Pris 1 million kroner til hver prismodtager. Dreyers Fonds Hæderspris blev for første gang uddelt i 1982.