Dreyers Fond støtter projekter og initiativer, hvis formål er at fremme advokat- og arkitektstandens udvikling og samspil med samfundet. Prioriterede områder er brancheudvikling, videreuddannelse og formidling.

Under overskriften ”Rethink Arkitektur” gennemfører Arkitektforeningen og lokalafdelingen i Østjylland en konkurrence i januar om at opføre en midlertidig pavillon til Kulturbyåret i Aarhus. Projektet er støttet af Dreyers Fond. 

Arkitektforeningen og dens lokalafdeling Arkitektforeningen Østjylland udskriver en åben projektkonkurrence og inviterer alle medlemmer af Arkitektforeningen til at deltage i en 100 timers konkurrence fra den 13. til 17. januar 2017. Visionen for konkurrencen er ønsket om en gentænkning af arkitekturens rolle i det offentlige rum.

Kulturbyårets tema er RETHINK, og med titlen RETHINK ARKITEKTUR er det hensigten, at pavillonen bliver en aktiv del af Aarhus som europæisk kulturhovedstad i 2017. Temaet reflekterer over og sætter fokus på anvendelse af ressourcer, genbrug og recirkulering af materialer.

Arkitekturpavillonen opføres i foråret 2017 i den nyligt anlagte Åparken centralt i Aarhus C.
Arkitekturpavillonen skal fungere som en åben arkitektonisk ramme for en lang række aktiviteter i løbet af en 5 måneders periode med start i foråret 2017.

Arkitektforeningen Østjylland har etableret et samarbejde med en række forskellige samarbejdspartnere, som vil bidrage med events i og omkring pavillonen i løbet af de 5 måneder, hvor pavillonen formidler arkitekturoplevelser i Kulturbyen og for Kulturbyens gæster.

Samarbejdspartnerne er TAP Østjylland (The Architecture Project), herunder arkitekturfestivalen RISING, AAFx (Aarhus Architecture Festival), Arkitektskolen Aarhus, Aarhus 2017, IDAbyg Østjylland (Ingeniørforeningen i Danmark).

RETHINK ARKITEKTUR 2017 er støttet af Dreyers Fond, Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg, A. Enggaard A/S, Arkitektforeningen og lokalafdelingen Arkitektforeningen Østjylland.

Læs mere om konkurrencen på Arkitektforeningens hjemmeside her