Dreyers Fond støtter projekter og initiativer, hvis formål er at fremme advokat- og arkitektstandens udvikling og samspil med samfundet. Prioriterede områder er brancheudvikling, videreuddannelse og formidling.

Danmarks første Legaltech Hackathon var blandt de projekter, Dreyers Fond støttede i 2017. Hackathon’et blev afviklet i september, og førstepræmien gik til en digital løsning til indsamling og verificering af klienters ID.

Advokater og it-udviklere arbejdede sammen i teams om at finde nye digitale løsninger til forskellige problemstillinger i advokatbranchen. I løbet af 48 timer udviklede deltagerne i hold et nyt produkt og præsenterede og demonstrerede til sidst deres idé for publikum og en jury.

Udover førstepræmien blev også den mest innovative løsning og den bedste demo kåret. En compliance-løsning, der via blockchain-teknologi øger adgangen til indsigt i den enkelte borgers rettigheder, vandt præmien som bedste demo. Og en løsning, der søgte at bryde bureaukratiske barrierer ved tildeling af retshjælp hos private advokatkontorer, blev kåret som den mest innovative løsning.

Danske Advokater afholdt i samarbejde med Rainmaking Innovation Legaltech Hackathon den 15. – 17. september med støtte fra Dreyers Fond som del af et projekt om den teknologiske udviklings betydning for advokatbranchen.

Læs mere om projektet her 

Se video med højdepunkterne fra Hackathon nedenfor

 

Valencia dannede rammen om Danmarks første Legaltech Hackathon

 

 

Førstepræmien gik til en digital løsning til indsamling og verificering af klienters ID, og blev overrakt af medlem af juryen Claus Barrett Christiansen, bestyrelsesmedlem, Dreyers Fond.

En løsning, der søgte at bryde bureaukratiske barrierer ved tildeling af retshjælp hos private advokatkontorer blev kåret som den mest innovative løsning. Prisen blev overrakt af medlem af juryen, Lotte Eskesen, Formand for Danske Advokater.

En compliance-løsning, der via blockchain-teknologi øger adgangen til indsigt i den enkelte borgers rettigheder vandt præmien som bedste demo.

Læs mere om LegalTech på Danske Advokaters hjemmeside her