Dreyers Fond støtter projekter og initiativer, hvis formål er at fremme advokat- og arkitektstandens udvikling og samspil med samfundet. Prioriterede områder er brancheudvikling, videreuddannelse og formidling.

Ny teknologi og digitalisering bevæger sig med hastigt tempo ind i advokatbranchen. Derfor er det vigtigt at kortlægge de muligheder, der kan sikre, at branchen fortsat kan arbejde effektivt og konkurrencedygtigt under de nye vilkår.

Det er baggrunden for et projekt om den teknologiske udviklings betydning for advokatbranchen, som Danske Advokater står bag. Projektet omfatter dels en afklaring og analyse af den teknologiske udviklings betydning for advokatbranchen, dels støtte til at iværksætte de centrale projekter, der kan sikre advokatbranchens konkurrencedygtighed i årene fremover. Projektet er støttet Dreyers Fond.

Med projektet ønsker Danske Advokater på hele branchens vegne at finde en række løsninger, der både hjælper advokatvirksomheden med at løse advokatopgaven billigere og hurtigere via øget automatisering eller kognitive systemer – og at finde løsninger, der sikrer branchen fremover. Samtidig skal den samlede branche have adgang til viden om den teknologiske udvikling og ydermere tilegne sig de tekniske kompetencer for at kunne imødekomme udviklingen. Endelig skal branchen medvirke til at retssikkerheden ikke kompromitteres som led i den digitale udvikling, men tværtimod øges.

Legaltech Hackathon

Som led i projektet gennemføres branchens første ”Legaltech Hackathon”. Til Legaltech Hackathon inviteres både advokater og udviklere til at få nye ideer til, hvordan branchen fremover kan være effektive og konkurrencedygtige. Et hackathon er en begivenhed, hvor it-udviklere og industrieksperter/mentorer mødes og samarbejder intensivt om udvikling af prototyper, konceptudvikling eller videreudvikling af eksisterende produkter.

Legaltech Hackathon finder sted den 15.-17. september.

Læs mere om Legaltech Hackathon på Danske Advokaters hjemmeside her

Læs mere om Legaltech Hackathon her