Dreyers Fond støtter projekter og initiativer, hvis formål er at fremme advokat- og arkitektstandens udvikling og samspil med samfundet. Prioriterede områder er brancheudvikling, videreuddannelse og formidling.

For første gang vises japansk trælegetøj i Danmark. Det er de japanske træklodser TSUMIKI, som er tegnet af arkitekterne Kengo Kuma og Shuhei Kamiya. De kan ses i galleriet A. Petersen på Kløvermarksvej, som også holder workshops for børn og voksne i juni. Projektet er støttet af Dreyers Fond.

Tsumiki betyder træklodser og er en sammentrækning af betydninger for ”at bygge” og ”træ”. Kengo Kumas TSUMIKI er træbyggeklodser, der kan stables og blive til tårne slotte, huse, dyr, viadukter, hegn, broer, bjerge, togbaner, pyramider – kun fantasien sætter grænser.

Om TSUMIKI fortæller arkitekten Shuhei Kamiya, der arbejdede hos Kengo Keuma og var med til at udvikle TSUMIKIerne:

”Jeg ønskede at introducere TSUMIKI for danske børn som en del af fejringen i år af forbindelserne mellem vores to lande. Den oprindelige ide med TSUMIKIerne var netop inspireret af LEGO-klodsens princip om at bygge med fantasien som eneste grænse. TSUMIKI er den japanske bygge- og legeklods, der samtidig formidler vores natur og vores tilgang til træhåndværk”.

Dansk Arkitektur Center er sammen med galleri A. Petersen partner på formidlingen af TSUMIKIerne i Danmark. Klodserne indgår også Dansk Arkitektur Centers familieworkshops ”Byg for Børn” senere i juni.

Kengo Kuma står i øvrigt bag det nye H.C. Andersen Eventyrhus i Odense.

TSUMIKI er en del af fejringen af 150-året for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Japan.

Læs mere om tsumiki på A. Petersens hjemmeside her 

Dansk Arkitektur Center – afholder workshops ”Byg for børn – med japanske TSUMIKI” i weekenderne 17., 18. og 24. og 25. juni. Læs mere her

Foto: Ougi Nakano