Dreyers Fond støtter projekter og initiativer, hvis formål er at fremme advokat- og arkitektstandens udvikling og samspil med samfundet. Prioriterede områder er brancheudvikling, videreuddannelse og formidling.

Ny bog ”Vibrationer” portrætterer huse tegnet af Lundgaard og Tranberg Arkitekter. Forfatteren er Politikens arkitekturredaktør Karsten R.S. Ifversen. Projektet er støttet af Dreyers Fond.

I bogen gennemgår forfatteren en række eksempler på tegnestuens arkitektur, blandt andet Det kongelige Teaters Skuespilhus, Tietgenkollegiet i Ørestaden og CBS Kilen på Frederiksberg. Ifølge Karsten Ifversen er det alle byggerier, der forholder sig til, inddrager og tilfører omgivelserne, de er opført i, nye kvaliteter.

”De tager udgangspunkt i en nordisk tradition og stedets betingelser, men deres vilje til at forny arkitekturen overskrider helt det blot lokale og bringer dem i klasse med nogle af verdens førende tegnestuer”, skriver Karsten Ifversen i bogen.

Bogen er blandt andet baseret på en række interviews med arkitekt Lene Tranberg.

Hun fortæller blandt andet, at det altid starter med en fornemmelse eller følelse, når de påbegynder en opgave:

”Vi tænker altid arkitektur som atmosfære, noget man forsøger at fortætte og komplettere. Det handler om at lytte til et sted, at finde tonen og den energi, der strømmer igennem alting. Det er her, det starter. Det svære er, hvordan du omsætter det til en bygning. Det begynder med fornemmelsen af en mættet stemning, som vi først langsomt begynder at oversætte til stof, struktur, lys og skygge”, siger Lene Tranberg i bogen.

Bogen er illustreret med 150 fotos, som alle er taget af Jens Markus Lindhe.

Bogen er udgivet af Strandberg Publishing i november. Læs mere her 

Karsten R.S. Ifversen har tidligere blandt andet udgivet bogen ”Generøs By” i 2013 sammen med Jens Markus Lindhe, som også er støttet af Dreyers Fond. Læs mere her

 

skuespilhuset

Skuespilhuset. Foto: Jens Markus Lindhe