Dreyers Fond støtter projekter og initiativer, hvis formål er at fremme advokat- og arkitektstandens udvikling og samspil med samfundet. Prioriterede områder er brancheudvikling, videreuddannelse og formidling.

Med bogen ”Utzons univers – Byg, tegn & Lær” får børn mulighed for at gå på opdagelse i Jørn Utzons univers og til selv at prøve kræfter med at formgive og bygge.

Bogen er skrevet af arkitekterne Malene Abildgaard og Julie Dufour.

I indledningen skriver de blandt andet:

”I 2018 ville en af Danmarks største kulturpersonligheder, arkitekten Jørn Utzon, være fyldt 100 år. Han blev verdenskendt for sit mesterværk i Sydney, Operahuset, og for sin legende og eksperimenterende tilgang til arkitekturen. En tilgang, der kan være til stor inspiration for mange – både børn og voksne”.

Bygge- og tegneopgaver

Gennem 16 udvalgte projekter af Utzon formidles arkitekturen og dens redskaber – og Utzons inspirationskilder som for eksempel lyset, himlen, havet og landskabet.

Til hvert projekt er knyttet letforståelige vejledninger til bygge- og tegneopgaver, som børn – og deres forældre – kan bruge til at udforske Utzons univers med og skabe deres egen arkitektur.

Malene Abildgaard og Julie Dufour er arkitekter og forfattere, og har begge stor erfaring med arkitekturformidling til børn og unge. Projekter og temaer i bogen er udvalgt ud fra forfatternes erfaringer med, hvad der interesserer børn.

Bogen er udgivet med støtte fra Dreyers Fond af Strandberg Publishing, og er rigt illustreret. Bogen er udgivet på dansk og på engelsk.

Læs mere om bogen her 

 

 

Foto: Thomas Mølvig

 

Foto: Hans Ole Madsen