Dreyers Fond støtter projekter og initiativer, hvis formål er at fremme advokat- og arkitektstandens udvikling og samspil med samfundet. Prioriterede områder er brancheudvikling, videreuddannelse og formidling.

Louisiana udbygger arkitekturstoffet på sin digitale tv-kanal Louisiana Channel. Den nye satsning på mere arkitekturstof iværksættes med støtte fra Dreyers Fond.

Planen er at producere 70 arkitekturvideoer i løbet af de næste 5 år. Indholdet kan være portrætter af enkelte arkitekter og serier om arkitekturens problemfelter som for eksempel byplanlægning eller bæredygtighed.

Videoerne stilles til rådighed for alle, der ønsker at bruge dem i forbindelse med udstillinger, digitale publikationer, undervisningsmateriale eller anden formidling. Målet er ”at højne den faglige refleksion i arkitekturfaget, fremme erfaringsudvekslingen og facilitere den brede offentligheds møde med arkitekturen i det nye digitale rum”.

I løbet af de seneste 3 år har Louisiana Channel produceret en række arkitekturvideoer, hvor både danske og internationale arkitekter medvirker. For eksempel har Peter Zumthor, Norman Foster, Jean Nouvel og Snøhetta medvirket. Desuden har danske arkitekter som for eksempel Henning Larsen Architects, COBE, Bjarke Ingels og Lene Tranberg medvirket.

En række fagportaler for arkitektur har bragt videoerne. For eksempel har Louisiana Channel et samarbejde med ArchDaily, som er verdens mest besøgte arkitektur-website.

Louisiana Channel har gennem de seneste tre år produceret omkring 400 film inden for kunst, litteratur, musik, arkitektur og design, der er set mere end 6 mio. gange.

Læs mere om Louisiana Channel her

Se Interview med Reiulf Ramstad, fra Ramstad Arkitekterne i Norge her

Se interview med Norman Foster her

foster_norman_striving_for_simplicity_940

Se interview med Peter Zumthor her

zumthor_peter_940