Dreyers Fond støtter projekter og initiativer, hvis formål er at fremme advokat- og arkitektstandens udvikling og samspil med samfundet. Prioriterede områder er brancheudvikling, videreuddannelse og formidling.

For fjerde gang gennemføres Copenhagen Architecture Festival. Projektet er støttet af Dreyers Fond.

Flere end 150 arrangementer gennemføres i København, Aarhus og Ålborg i perioden fra den 27. april til den 7. maj. Overskriften for festivalen er ”Arkitektur som identitet”.

Om programmet fortæller festivaldirektør Josephine Michau:

”Med ”Arkitektur som identitet” stiller festivalen skarpt på sanserne, vores tilknytning og arkitekturens betydning for vores væren i byrummet og færden gennem byer i et program, der vil sætte alle sanser i spil”.

Aktiviteterne omfatter blandt andet filmvisninger, udstillinger, foredrag, debatter, byvandringer, cykelture, koncerter og konferencer.

Blandt de mange aktiviteter er verdenspremiere på en ny portrætfilm om Bjarke Ingels og flere end 40 andre arkitektur-relaterede film; en stor international konference med besøg af blandt andre Charles Renfro, en af designerne bag New York’s High Line; ny udstilling om Lacaton & Vassal, Druot og Hutin’s transformation af et boligbyggeri i Bordeaux; og cykelture med byens stadsarkitekter i København og Aarhus som guides til den nyeste arkitektur.

Nyt blik

Ambitionen med festivalen er, ifølge Josephine Michau, ”at udvide ideen om, hvad arkitektur er og kan; at udfolde arkitekturen som noget mere end blot mursten, rum eller rammer, men som en sanselig, kropslig, social, politisk og menneskelig størrelse, der siver ind overalt i vores tilværelse. Jeg håber, vi kan være med til at udfolde, hvordan arkitekturen bidrager til at skabe kvaliteter i hverdagen på både lokalt, nationalt og globalt plan og at gøre det på en uhøjtidelig, nysgerrig måde, der kan bringe et nyt blik på arkitekturen og få det formidlet bredt ud.”

Om baggrunden for festivalen fortæller hun:

”Arkitektur er et felt for evig undersøgelse, et felt som påvirker og præger os alle konstant og som har en enorm spændvidde. CAFx’ håb er at være med til at vise, undersøge og skabe bevidsthed om, hvordan arkitekturen præger vores liv og verden – og hvordan vores liv og verden påvirker arkitekturen. Hvordan, hvor og hvorfor det er, at arkitekturen gør en forskel.”

I 2015 blev CAFx verdens største festival af sin art med det ekstraordinære fokus på arkitektur og film. Gennem årene har festivalen udvidet aktiviteterne til Aarhus (2015) og Aalborg (2016).

Bag festivalen står festivaldirektør Josephine Michau og strategisk direktør Mads Farsø.

Festivalen indgår som en del af et større pan-europæisk netværk af arkitekturinstitutioner, der skal være med til at definere fremtidens arkitektur, Future Architecture Platform.

 

Se arkitekturfestivalens program her