Den 2. juni inviterer Arkitektforeningen og Empathic Environments i samarbejde på talk og fredagsbar. Her er det muligt at møde kunstnere og arkitekter og blive klogere på, hvilke styrker der ligger i de tværfaglige samarbejder, når der skal findes nye og mere bæredygtige svar på klimaudfordringen. Eventet udspringer af projektet #MATERIALER, som Dreyers Fond startede og støtter.
TID: Fredag den 2. juni 2023, kl. 15:00 – 17:00
STED: Arkitektforeningen, Åbenrå 34, 1124 København K
TILMELDING: Deltagelse er gratis men kræver tilmelding
I fremtiden vil vi måske igen bygge vores huse af tang, brændenælder, hør og tagrør. Initiativer spirer på tegnestuer, i værksteder og atelierer, i strandkanten og på engen blandt siv og dunhammere. Nye samarbejder blandt arkitekter, kunstnere, forskere, designere og producenter gror frem. I fællesskab stræber de efter at udvikle byggematerialer, der er en naturlig del af økosystemet. Og det er afgørende for vores fælles fremtid. Byggeri er i dag en af de mest forurenende menneskelige aktiviteter på jorden og står for næsten 40% af det samlede, årlige CO2 aftryk. En stor del heraf stammer fra produktionen af materialer og materialeaffald. Det er derfor påtrængende for fremtidens arkitektur – og for samfundet generelt – at udvikle radikalt nye måder at bygge og forbruge materialer på. Mød en række fremtrædende og nytænkende arkitekter, forskere, kunstnere, og producenter der fortæller om deres tværfaglige praksis i udviklingen af en mere bæredygtig bygningskultur. Hvad betyder regenerative materialer for vores forståelse af arkitektur, for den måde vi sanser verden og bebor kloden? Hvad tilbyder det kunstneriske rum i udviklingen af nye materialer? Og er tværfaglige samarbejder en del af løsningen på klimaudfordringen?
I et kurateret netværksarrangement går vi sammen med Empathic Environments bagom samarbejderne med en talk, samtalesalon og efterfølgende fredagsbar. Kom og mød Jonas Djernes og Justine Bell, Djernes & Bell, Line Frederiksen og Lykke Arnfred, CINARK/Det Kongelige Akademi, Kathryn Larsen, Studio Kathryn Larsen, Frans Drewniak, Det Kongelige Akademi og Sara Martinsen, Sara Martinsen Studio. Hør, hvad de tænker om de potentialer, der ligger i at eksperimentere og samarbejde på tværs af fag, når der skal findes nye og mere bæredygtige svar på klimaudfordringen. Og helt særligt er der forpremiere på to film: Djernes & Bells dokumentarfilm ’Harvest to House’ og Frans Drewniak og Sarah Martinsens film om at bo med nælde, hør og hamp. Der bliver mulighed for at spørge ind til projekter og møde andre fagligheder, der arbejder med regenerative materialer. Målgruppen er arkitekter, billedkunstnere, kunsthåndværkere, designere og producenter, der arbejder med plantebaserede materialer og for at skabe en ny relation mellem os mennesker og det byggede miljø. Event bliver delvist på engelsk og dansk og slutter af med fredagsbar og uformel snak.
Om arrangementet
Arrangementet er en del af Art Week og Copenhagen Architecture Festival (CAFx). Det afholdes under #MATERIALER, der udspringer og er støttet af Dreyers Fond og gennemføres i samarbejde med Arkitektforeningen.
#MATERIALER
10 hold, bestående af kunstnere og arkitekter, har i det forgangne år samarbejde om at finde eller genfinde radikale løsninger på materialespørgsmålet, som kan inspirere til en ny og mere bæredygtig udfoldelse. De har haft hænderne dybt nede i hver deres materiale, for at eksperimentere og finde ind til dets potentialer. Deres arbejde kulminerer i en udstilling, Reset Materials – Towards Sustainable Architecture, på Copenhagen Contemporary med åbning den 29. juni.
Empathic Environments
Empathic Environments er en platform for tværfaglige samtaler og samarbejder om kunstneriske projekter i bygninger, byer og landskab. Empathic Environments bidrager til, at kunstnere, arkitekter, landskabsarkitekter, organisationer og bygherrer udvikler steder og miljøer, som mennesker trives i og værner om. Empathic Environments er initieret af kunsthistoriker Stenka Hellfach og arkitekt maa og journalist Tyra Dokkedahl