Støttet af Dreyers Fond er det udsolgte pragtværk om havekunstens udvikling i Danmark nu genoptrykt og udkommet. DANMARKS HAVEKUNST består af tre bind, der indeholder inspiration nok til hele sommeren – og rigeligt med historisk viden at fordybe sig i når den lyse tid ender igen.
Bind I er af kunsthistorikeren Hakon Lund, der fortæller om havekunstens begyndelse i Danmark og om de allertidligste haver til slotte og herregårde. Desuden fortæller han om de første danske havearkitekter af betydning, Johan Cornelius Krieger, Nicolas-Henri Jardin og Johannes Wiedewelt samt om overgangen til den romantiske have omkring 1780.
Bind II af kunsthistorikeren Lulu Salto Stephensens omhandler perioden frem til 2. verdenskrig. Nye opgaver opstår i sommerhusområder, det sociale boligbyggeri, i kolonihaver, villahaver, kirkegårde og offentlige anlæg.
Bind III er havearkitekten Annemarie Lunds behandling af tiden fra 1945 til i dag. Hun gennemgår de store haveanlæg, der blev skabt efter krigen, og som vakte international opmærksomhed. I denne periode blev havearkitekterne til landskabsarkitekter, der medvirkede til udformningen af de helt store linjer fra grønne strategier og områdeplaner til torve, pladser og villahaver.