Dansk australsk udvekslingsprogram markerer 100 året for Jørn Utzon

I anledning af at Jørn Utzon ville være blevet 100 år i 2018 og Operahusets 45 års jubilæum sættes der i 2018 særligt fokus på Jørn Utzon og hans arbejdsmetoder, når Utzon Center og C.F. Møller Architects er værter for fem australske studerende, der kommer til Danmark i forbindelse med det tværfaglige udvekslingsprogram MADE by the Opera House. 

De fem studerende er det niende hold i rækken på i alt 100 danske og australske studerende, der frem mod Sydney Operaens 50 års jubilæum i 2023 har været på udveksling i henholdsvis Danmark og Australien med programmet MADE by the Opera House.

I alt 96 studerende fra arkitekt-, design- og ingeniøruddannelserne i New South Wales har søgt om deltagelse i det danske MADE by the Opera House program. Ud af dette felt er fem studerende udvalgt, der alle er fagligt stærke, har interesse for den tværfaglige arbejdsmetode samt gode kommunikations- og samarbejdskompetencer. De fem udvalgte australske studerende er:

– Jaime Painter, Bachelor of Engineering, The University of Sydney
– Daiming Zhu, Bachelor of Engineering Honours & Bachelor of Design in Architecture, The University of Sydney
– Jeffrey Tighe, Master of Architectural Studies, University of Technology, Sydney
– Matthew Burnett, Bachelor of Architectural Studies, The University of New South Wales
– Rose Montgomery, Bachelor of Design in Interior and Spatial Design & Bachelor of Arts in International Studies, University of Technology, Sydney

De australske studerende kommer til Danmark i perioden januar-februar 2018, hvor de gennem et seks uger langt program skal danne sig erfaringer med tværfaglige arbejdsmetoder ved at arbejde sammen om et projekt, der rummer bade arkitektoniske, ingeniørmæssige og designrelaterede problemstillinger.

Navnene på de 5 australske studerende, der skal til Danmark, blev offentliggjort i forbindelse med præsentationen af det netop afsluttede MADE by the Opera House program i Australien. Her har fem danske MADE studerende fremlagt deres bud på, hvordan man kan nytænke mødet med Sydney Opera House gennem etablering af et velkomstcenter.

Læs mere om MADE her

Foto: Jacquie Manning