Fem danske studerende skal til sommer til Sydney for at deltage i moderniseringen af Sydney Opera House.
De fem studerende er det tredje danske hold i rækken på i alt 100 danske og australske studerende, der inden for de næste 10 år skal på udveksling i henholdsvis Danmark og Australien med programmet MADE by the Opera House.
I alt 82 studerende fra arkitekt-, design- og ingeniøruddannelserne har søgt om deltagelse i MADE by the Opera House. Ud af dette felt er der udvalgt fem talentfulde studerende. De er alle meget fagligt stærke, har interesse for den tværfaglige arbejdsmetode samt gode kommunikations- og samarbejdskompetencer. De fem udvalgte MADE studerende er:
– Nanna-Rose Reinevald K. Broch, Bachelor/Civilingeniør, Bygningsdesign, Danmarks Tekniske Universitet, DTU
– Michelle Kühl, Kandidatstuderende/Civilingeniør, Bygningsdesign, Danmarks Tekniske Universitet, DTU
– Sofie Angelie Bendtsen, Bachelorstuderende/Arkitektur, Arkitektskolen Aarhus
– Jack Perry, Kandidatstuderende/Arkitektur, Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) – Arkitektskolen
– Daniel Krajewski, Bachelorstuderende/Design, Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) – Designskolen
De danske studerende skal til Australien i perioden juli – august 2016, hvor de i seks uger skal danne sig erfaringer med tværfaglige arbejdsmetoder ved at arbejde sammen om et projekt, der rummer både arkitektoniske, ingeniørmæssige og designrelaterede problemstillinger. Projektet har fokus på moderniseringen af Sydney Operaen og vil blive udviklet af Sydney Opera House i samarbejde med to af programmets partnere; ingeniørvirksomhederne Steensen Varming og Arup.
Australske studerende hos 3XN
Navnene på de fem danske studerende blev offentliggjort i forbindelse med præsentationen af projektet `MADE: A Work Sharing Space` – a multidisciplinary Australian-Danish exchange program”. Projektet er udviklet af fem australske MADE studerende, der de seneste 6 uger har arbejdet sammen i en tværfaglig gruppe hos arkitektvirksomheden 3XN i Danmark.
Programmets afslutning blev markeret med en fremlæggelse af projektet `MADE: A Work Sharing Space`. De fem australske MADE studerendes projekt tog udgangspunkt i en transformation af et af de gamle kanonbådsskure på Holmen i København. Projektet fokuserer på hvordan man kan arbejde med bæredygtighed i både et socialt, et miljømæssigt og et historisk perspektiv, dvs brugernes sociale interaktion, bygningens miljømæssige aftryk samt en nøje stillingtagen til hvordan man arbejder i en historisk kontekst som kanonbådsskurene.
Præsentationen foregik torsdag den 25. februar hos 3XN.
Om MADE
MADE (Multidisciplinary Australian Danish Exchange) by the Opera House bygger videre på den særlige forbindelse, der i sin tid opstod mellem Danmark og Australien omkring Jørn Utzons mesterværk Sydney Operaen. MADE by the Opera House handler om at viderebringe den tværfaglige metode, der lagde grunden for Australiens mest berømte bygningsværk, om at tilføre et internationalt udsyn, om at nedbryde faggrænser og om at styrke de kulturelle forbindelser mellem Danmark og Australien.
Deltagerne i det seks uger lange udvekslingsprogram består af arkitekt-, ingeniør- og designstuderende – de discipliner, der i sin tid bidrog til udviklingen af Sydney Operaen. De studerende vil få mulighed for at arbejde med et tværfagligt projekt i en dansk eller australsk arkitekt-, ingeniør-, eller designvirksomhed, og vil på den måde bidrage til, at der skabes mere innovative design- og byggeprocesser.
Programmet løber over en 10-årig periode og afsluttes ved Sydney Operaens 50 års fejring. I løbet af dette tidsrum vil i alt 100 studerende have været igennem forløbet, og indgå i et MADE-alumnenetværk.
MADE by the Opera House er et samarbejde mellem Sydney Opera House Trust, Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK), Bikubenfonden, Dreyers Fond, Det Obelske Familiefond, Steensen Varming, Arup og The NSW Architects Registration Board. Programmet er desuden støttet af AMP.
Foto: Sidsel Nygård
Læs mere her