Dreyers Fond har købt endnu en centralt beliggende ejendom i København.
Ejendommen, der består af et forhus mod Fælledvej og et unikt industrihus, ligger i den prisbelønnede og meget store gård mellem Sankt Hans Torv, Fælledvej, Nørrebrogade og Elmegade.
“Dreyers Fond har en strategi om at investere i centralt beliggende ejendomme i de store byer som København, Århus og Aalborg, og med sin blanding af bolig og erhverv passer ejendommen Fælledvej 19 perfekt ind i vores opkøbsstrategi. Industrihuset er opført i 1908, og vi ser et spændende potentiale i denne ejendom,” siger Bo Rygaard, direktør i Dreyers Fond.
Forhuset mod Fælledvej er opført i 1858, og Industrihuset, opført i 1908, har gennem tiden huset mindre industrivirksomheder.
Dreyers Fond har en betydelig del af sin portefølje investeret i ejendomme. Blandt fondens mere kendte ejendomme er det tidligere Valencia på Vesterbrogade i København, som netop nu er ved at blive restaureret og moderniseret af arkitekt Dorte Mandrup. Fonden har i 2012 udvidet sin ejendomsportefølje med flere nye ejendomme, blandt andet Warburgs Hus ved Højbro Plads i København. Det er målsætningen også fremover at investere yderligere i ejendomme i de store byer, som København, Århus og Aalborg.
Fondens forretningsaktiviteter, som primært består af en betydelig ejendomsportefølje, er fundamentet for Dreyers Fonds uddelinger.
Om Dreyers Fond
Dreyers Fond er etableret i 1976 af ægtefællerne arkitekt Thorvald Dreyer og landsretssagfører Margot Dreyer. Dreyers Fond uddeler midler til initiativer og projekter, hvis formål er at fremme advokat- og arkitektstandens udvikling og samspil med samfundet. I Kraft og Partners’ analyse af danske fonde i 2012 er Dreyers Fond blandt de 25 største fonde målt på henholdsvis formue og uddelinger.
Foto: Bjørn Pierri Enevoldsen