Dreyers Fond bygger i den kommende tid et nyt københavnsk kollegie med en helt særlig profil. Formand Claus Barrett Christiansen og administrerende direktør Bo Rygaard fortæller i en fælles meddelelse om det nye ambitiøse tiltag i fonden, som skal skabe større diversitet på jura- og arkitektstudiet og tættere fællesskaber mellem fagene.
Dreyers Fond har for nylig erhvervet en attraktiv ejendom på Vesterbrogade 75, som vi i den kommende tid vil transformere til et kollegie med en helt særlig profil. Når Dreyers Kollegie står færdigt, skal det rumme et mangfoldigt og inkluderende fællesskab mellem studerende fra jura- og arkitektstudiet, derunder i særlig grad unge med begrænsede muligheder.
Målet er at sikre, at flere unge får mulighed for at gennemføre de to studier. Jura og arkitektur er to uddannelsesretninger med grundlæggende indflydelse på vores samfund, og derfor tror vi på, at en større diversitet både under og efter studierne samt tættere fællesskaber mellem fagene vil kunne udvikle brancherne i andre retninger. Den nye generation har begejstring og energi til at gøre tingene anderledes og til at løse samfundsmæssige udfordringer, og vi ønsker at fremme denne forandringskraft. Byggeprocessen er godt undervejs, og vi har igangsat en eksperimenterende proces for at udvikle og afprøve konceptet sammen med målgruppen. De unge skal nemlig selv være med til at skabe Dreyers Kollegie.
Vi har i mange år ønsket at kombinere vores investeringer i ejendomme med vores filantropiske mål. Vi har også længe ønsket i højere grad at nå og involvere unge mennesker. Med Dreyers Kollegie indfrier vi begge ønsker. Projektet indvarsler således på mange måder et helt nyt kapitel i fondens historie, og vi glæder os utroligt meget til at se realiseringen af Dreyers Kollegie og til at kunne dele flere detaljer med alle jer.
På vegne af Dreyers Fond
Claus Barrett Christiansen, formand, og Bo Rygaard, administrerende direktør
Topfoto: Claus Lillevang
Download Vandkunstens visualisering af Dreyers Kollegie.
For billede i fuld opløsning og for yderligere information: kontakt [email protected].
Adresse:
Vesterbrogade 75, 1620 København
Bygherre:
Dreyers Fond
Arkitekt:
Vandkunsten. Tegnestuen Vandkunsten er en dansk arkitektvirksomhed, som gennem halvtreds år har udfordret byggeriets rutiner og til stadighed forsøgt at udvikle byggeriet mod sociale og bæredygtige mål.
Bygherrerådgiver:
SCHØDT
Hovedentreprenør:
Jakon A/S
Byggeledelse:
MM arkitekter
Miljørådgivning:
Dansk Miljø Analyse
Farvearkæologer:
Eltang & Rygaard Konservering
Konceptudvikling og brugerproces:
Rådgivningsvirksomheden Hele Landet er sat til at udvikle og etablere kollegiet. Hele Landet er en værdibaseret rådgivningsvirksomhed, der bidrager til balanceret demokratisk udvikling og en stærk sammenhængskraft.
Bygningen:
Bygningen er oprindeligt en etageejendom (Vesterbrogade 75) og derudover et baghus/hestestald længst mod syd samt en enkeltstående bygning i 3,5 etage, hvor der bl.a. har været begravelsesforretning indtil 1910’erne. Ejendommen mod Vesterbrogade er opført omkring 1860 og blev sammenbygget og i den forbindelse ombygget omkring 1920. I de efterfølgende 100 år er bygningen ombygget en række gange.