Projektet ”En generisk boligcelle” er et bud på fremtidens ungdomsbolig, og kan ses hos DAC frem til 16. marts 2016. Dreyers Fond har støttet projektet.
Projektet vandt konkurrencen om fremtidens ungdomsbolig, som blev udskrevet af Kunstakademiets Arkitektskole i samarbejde med Københavns Tømrerlaug i anledning af Tømrerlaugets 500 års jubilæum. Arkitektstuderende på sjette semester på Kunstakademiets Arkitektskole deltog i konkurrencen.
Ifølge dommerkomiteen vandt projektet ”En generisk boligcelle” fordi den er et ”nytænkende bud på en ungdomsbolig på cirka 20 kvadratmeter. Det gælder både boligens form, lysindfald og valg af materialer.”
Et af kravene til de studerendes projekter var, at de skulle udfordre tømrerfaget: ”Det gør vinderprojektet blandt andet ved at bruge glasfiberkomposit som byggemateriale. Her kan lyset trænge igennem og ind i boligen, hvilket giver en fornemmelse af, at byrum og bolig smelter sammen.”
Tværfagligt samarbejde
Ambitionen med projektet har blandt andet været at gentænke forholdet mellem design og produktion og at undersøge nye digitale teknologiers potentialer i både design- og produktionsfaserne.
Om konkurrencen siger formand for dommerkomiteen Jan Søndergaard, professor ved Kunstakademiets Arkitektskole:
”De studerende har fået berøring med praksis igennem denne konkurrence. De har undersøgt opgaven fra forskellige tværfaglige aspekter og har blandt andet skulle undersøge, hvilke rammer lovgivningen sætter for byggeri af boliger.”
”Konkurrencen har haft en fantastisk positiv indflydelse på deres udvikling, fordi de har kunnet se, hvordan teorien fra skolen fungerer i praksis. De studerende har formet boligen, og inddrager tømrernes kompetencer i byggeprocessen”.
Se film om konstruktionen af en ”Generisk Bo-celle”, der eksperimenterer med nye materialer.
Projektet ”En generisk boligcelle” blev udstillet på Rådhuspladsen ved fejringen af 500 året for Tømrerlaugets stiftelse i december, og projektet kan ses hos DAC frem til den 16. marts 2016.
Læs mere på DACs hjemmeside her