Dreyers Fond støtter nyt udvekslingsprogram, ”New Architects DK_UK”, der skal identificere og promovere talentfulde unge arkitekter fra Danmark og Storbritannien. Dansk Arkitektur Center åbner lille udstilling, der giver indblik i udbyttet af udvekslingen den 14. april.
”New Architects DK_UK” er opstået på initiativ af The Architecture Foundation (AF) i London og Dansk Arkitektur Center, som i tæt samarbejde med Arkitektforeningen og Arkitektens Forlag udvikler udvekslingsprogrammet, der gennem besøg i København og London giver unge arkitekter inspiration, input og impulser til at udvikle deres praksis og mulighed for at opbygge internationale relationer.
I løbet af udvekslingen oplever de danske og engelske arkitekter forskellige eksempler på projekter og initiativer i byens rum, der forholder sig til byer og integration, blandt andet ved sitebesøg til BIGs Superkilen på Nørrebro. Arkitekterne bidrager i løbet af udvekslingen med deres perspektiver og idéer til debatten om arkitektur, byudvikling og integration.
Fra Danmark er de tre arkitektvirksomheder Praksis Arkitekter, Arkitekt MAA Claus Harboesgaard Pryds og The Winter Office udvalgt til at repræsentere Danmark i udvekslingen.
Programchef for Branche & Netværk i Dansk Arkitektur Center Mathilde Serup ser udviklingsprogrammet som en enestående mulighed for de udvalgte arkitekter:
– Et udvekslingsprogram er en enestående mulighed for at opbygge nogle unikke og forhåbentlig langvarige relationer på tværs af landegrænser og de enkelte arkitektvirksomheder. Ved at dele erfaringer, viden og indgå i konkret samarbejde lærer arkitekterne ikke alene at agere i en international kontekst, de kommer også hjem med ny indsigt, nye input og impulser, der er afgørende for at vi kan udvikle branchen.
Læs mere om ”New Architects DK_UK” på dac.dk
og på arkitektforeningen.dk
Dansk Arkitektur Center giver med en lille udstilling indblik i udbyttet af udvekslingsprogrammet. Udstillingen åbner den 14. april og varer en måned. Den giver indblik i det kreative, kulturelle og læringsmæssige univers, som arkitekterne har været del af under udvekslingen.
Læs mere på dac.dk