For andet år i træk vandt Club Lannung konkurrencen ”Det Nordiske Processpil om Menneskerettigheder”, hvor jurastuderende fra Danmark, Norge, Sverige, Island og Finland mødes for at dyste og dygtiggøre sig i Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.
Med støtte fra Dreyers Fond var Club Lannung, som er holdet for de københavnske jurastuderende, i 2015 vært for konkurrencen.
Konkurrencen giver de studerende en unik mulighed for at øve sig i fiktive retssager om aktuelle spørgsmål i relation til Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, og har været afholdt siden 1984. I år drejede sagen sig om en digters ytringsfrihed, racistiske udtalelser, politiets forpligtelser til at beskytte udsatte personer samt foreningsfrihed.
I alt deltog 13 hold i konkurrencen, som blev afholdt fra den 11.-14. juni 2015, med indledende runde og semifinaler i Østre Landsret og finalen i Højesteret. Dommerpanelet bestod af dommere fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol og fra de nordiske højesteretter.
Club Lannung vinder to år i træk
Finalen blev afgjort søndag den 14. juni 2015 i Højesteret, og Club Lannung vandt som det første hold nogensinde konkurrencen to år i træk. I Finalen slog Club Lannung det århusianske hold Club Munch Andersen, som er det andet danske hold, der deltog i konkurrencen. Ud over den flotte samlede sejr modtog Club Lannung en pris for bedste processkrift på statens side, og Rebekka Bormann vandt en pris som bedste procedør for afgivelsen af sin replik.
Dreyers Fond har i år og i de seneste mange år støttet Club Lannungs deltagelse i konkurrencen.
Om de studerendes udbytte af deltagelsen i årets konkurrence fortæller advokatfuldmægtig Mads Møller Langtved, Bruun Hjejle, vejleder i Club Lannung:
”Ud over den store oplevelse det er at vinde selve konkurrencen og at få lov at procedere i Danmarks Højesteret foran højt profilerede dommere fra hele Norden, har de studerende via deltagelsen i processpillet fået lov at fordybe sig i og arbejde praktisk med et specifikt emne i et omfang og på en måde, de ikke har mulighed for på universitetet. Det har uden tvivl givet de studerende en anden og bedre forståelse for juraen og retorikken, der ruster dem godt til arbejdsmarkedets udfordringer.”
I efteråret skal Club Lannung til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg og deltage i en ’grand finale’, hvor Club Lannung skal møde det serbiske hold Club Niš.