Fem danske studerende skal til sommer til Sydney for at deltage i moderniseringen af Sydney Opera House. De fem studerende er blevet udvalgt blandt i alt 60 ansøgere.
Navnene blev offentliggjort i forbindelse med præsentationen af projektet “A Eurovision to last a Century – A Catalogue of Potentials”. Projektet er udviklet af det første hold australske MADE studerende, der de seneste 6 uger har arbejdet sammen i en tværfaglig gruppe hos Henning Larsen Architects i Danmark.
De fem studerende er det første danske hold i rækken på i alt 100 danske og australske studerende, der inden for de næste 10 år skal på udveksling i henholdsvis Danmark og Australien med programmet MADE by the Opera House.
Ialt 60 studerende fra arkitekt-, design- og ingeniøruddannelserne har søgt om deltagelse i MADE by the Opera House. Ud af dette felt blev fem talentfulde studerende udvalgt. De er alle meget fagligt stærke, har interesse for den tværfaglige arbejdsmetode samt gode kommunikations- og samarbejdskompetencer.
De fem udvalgte studerende er:
- Pernille Krieger, Diplomingeniør i Bygningsdesign, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet
- Jonas Snedevind Nielsen, Civilingeniør i Arkitektur & Design, Aalborg Universitet
- Jakob Franijeur Holmquist-Larsen, Kandidatstuderende i Arkitektur, Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, Arkitektskolen
- Caroline Richardt Beck, Bachelorstuderende i Arkitektur, Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, Arkitektskolen
- Karina Korsgaard Jensen, Kandidatstuderende i Kommunikationsdesign, Designskolen Kolding
De danske studerende skal til Australien i perioden juli-august 2014, hvor de skal arbejde på et tværfagligt projekt for Sydney Opera House.
De fem danske studerende blev præsenteret i forbindelse med afslutningen på det første MADE forløb i Danmark, hvor fem australske studerende de seneste 6 uger har arbejdet sammen i en tværfaglig gruppe hos Henning Larsen Architects.
Programmets afslutning blev markeret med en fremlæggelse af projektet “A Eurovision to last a Century – A Catalogue of Potentials”. Projektet tager udgangspunkt i Eurovision Song Contest, der i maj 2014 afvikles på et gammelt værftsområde, B&W på Refshaleøen, centralt i København. De studerende har kortlagt og analyseret det potentiale, der ligger i at placere det internationale Melodi Grand Prix i dette område, og gav ved præsentationen den 21. februar hos Henning Larsen Architects nogle konkrete bud på udviklingsmulighederne for området.
Læs mere her
Foto: Dorte Hermann