Dokumentarfilm om tilblivelsen af Amager Bakke, der er blevet kaldt Københavns nye vartegn, er støttet af Dreyers Fond.
Byggeriet Amager Bakke skal være verdens mest miljørigtige, energieffektive anlæg og producere energi af hovedstadens affald. Bygningen er tegnet som et bjerg med en skibakke på toppen. Over 200 plantekasser på siderne udgør facaden, og planen er, at skorstenen puster store røgringe ud over København hver gang, der er brugt et ton CO2. Byggeriet er dermed et af verdens første bud på, hvordan et grønt energianlæg kan kombineres med rekreative arealer.
Amager Bakke vil med sine 85 meters højde blive Københavns største ”bjerg” og et markant vartegn for byen. Udover at stå på ski kan offentligheden komme for at gå en tur, klatre op ad verdens højeste klatrevæg eller cykle.
Filmholdet følger tilblivelsen af Amager Bakke byggeriet fra starten i 2011, da BIG vandt arkitektkonkurrencen til et stort forbrændingsanlæg, og frem til at Amager Bakke efter planen står færdigt i 2017.
”Vi filmer både på byggepladsen, men også i direktionslokalerne, hvor slagets gang bliver styret. Skibakken har lige fået sin sidste del af finansieringen på plads, så der bliver jublet af både skiteamet i projektafdelingen, men også af skientusiaster rundt om i landet. Bjarke Ingels og hans hold er stadig i gang med at udvikle en dampringsmaskine, som kan sidde på skorstenen og lave ringe ud over hele København, hver gang, der er blevet brændt et ton CO2 af. Lige nu er maskinen i Chicago, hvor dampringene for første gang skal vises til offentligheden,” fortæller Jacob Kofler, fra Highwire, der står bag dokumentarfilmen.
Dokumentarfilmen vises efter planen i 2017.