Mandag den 22. maj 2023 kl. 15-17 afholder Danske Arkitektvirksomheder eventet ’Hvem bygger vi for? Arkitektur for alle’ som lancering af filmserien ’Leave no one behind’, der er produceret af Feldballe Film og støttet af Realdania, Bevica Fonden og Dreyers Fond. Eventet bliver afholdt i Dreyersalen i Valencia på Vesterbrogade 32. Alle er velkomne ved tilmelding og kan downloade Lanceringsprogram.
Dato: Mandag den 22. maj 2023 kl. 15-17
Sted: Dreyersalen i Valencia på Vesterbrogade 32, Kbh
Frist: Tilmelding skal ske senest mandag den 15. maj
Det er gratis at deltage, og alle er velkomne ved tilmelding.
Vær med når inklusion, social bæredygtighed, arkitektur og universel design bliver sat på dagsordenen. De fysiske rammer påvirker os alle mentalt og fysisk. Uhensigtsmæssig byudvikling, manglende tværfagligt samarbejde mellem byggeriets aktører og traditionel silotænkning i byggeriet påvirker udsatte brugergrupper særligt negativt. Det kan føre til inaktivitet, isolation, følelse af ensomhed og mindreværd. Dét er baggrunden for filmprojektet “Leave no one behind” af Feldballe Film, som Danske Arkitektvirksomheder lancerer ved et fælles event sammen med Realdania, Bevica Fonden og Dreyers Fond i Dreyersalen i Valencia på Vesterbrogade i København den 22. maj.
Troldhedestien
Steno Diabetescenter
Maltfabrikken
Programmet
15.00 Velkomst
af Kathrin Susanna Gimmel fra Dreyers Fonds bestyrelse
og Lars Storr-Hansen, direktør i Danske Arkitektvirksomheders
15.10 Filmteaser
15.15 Interview
med Mette Tornfeldt fra Feldballe Film om baggrund og perspektiv for filmene
15.25 Inspiration
fra Signe Hartvig fra Iværksættere med Handicap
15.40 Oplæg
af Nadia Sander Strange, bæredygtighedsleder hos CCO Arkitekter
15.50 Pause
15.55 Debat
om hvordan vi skaber mere inkluderende byrum og bygninger.
Panelet består af:
Cora Cecilia López Valloire, master i inkluderende arkitektur
Nicolai Carlberg, etnolog
Per Ravn, arkitekt, partner og adm. dir. i Cubo
Per Schulze, virkechef i PensionDanmark
Peter Thule Kristensen, professor på KDAK
16.25 Afslutning
ved forandringsaktører på feltet.
Interview af Mette Margrethe Elf fra Realdania
og forskningsdirektør Camilla Ryhl fra Bevica Fonden
16.35 Networking
og let forplejning
Moderator: Katrine Krebs fra Dreyers Fond
Deltagelse er gratis men kræver tilmelding
Deltagerne
Kathrin Susanna Gimmel (tv) er bestyrelsesmedlem i Dreyers Fond og til daglig arkitekt og partner hos JAJA Architects, der er kendt for flere modige projekter. Hos Dreyers Fond er hendes fokus især projekter, der både sætter en agenda og viser handlekraft.
Lars Storr-Hansen (th) er direktør i Danske Arkitektvirksomheders og tidligere administrerende direktør i Dansk Byggeri. Lars Storr-Hansen står blandt andet i spidsen for implementeringen af Danske Arkitektvirksomheders strategi ’Vi former en bæredygtig fremtid’.
Mette Tornfeldt er manuskriptforfatter og tilrettelægger hos Feldballe Film & TV, der har mange år erfaring med at formidle den gode og vigtige historie til gavn for mennesker og samfund. Målet er at gøre en forskel ved at informere, skabe dialog og debat gennem stærke visuelle fortællinger og letanvendelig kommunikation.
Signe Hartvig Daugaard (tv) er forperson i foreningen Iværksættere med handicap og ejer og founder af virksomheden Great Minority, som arbejder for en bedre og bredere repræsentation af personer med handicap. Signe modtog i 2022 verdensmålsprisen i kategorien inklusion.
Nadia Sander Strange (th) er bæredygtighedsleder og CSR ansvarlig hos CCO Arkitekter. Hun har været med i udviklingen af et system til at implementere universelt design, og hun været tovholder på formulering af tegnestuens diversitetspolitik. Nadia er Cand. Mag i Tværkulturelle Studier.
Per Schulze (tv) er uddannet arkitekt MMA og i dag Virkechef i PensionDanmark med ansvar for at udvikle og implementerer boligfællesskabskonceptet VIRKE rettet mod + 50 segmentet. Desuden bestyrelsesmedlem i Mændenes Hjem (byggefonden) og medlem af repræsentantskabet for Kofoed skole.
Peter Thule Kristensen (mf) er arkitekt, dr.phil., ph.d. og professor på Det Kongelige Akademi i arkitektur- og interiørhistorie. Peter har i samarbejde med Bevica Fonden skabt øget fokus på inkluderende arkitektur, blandt andet på kandidatuddannelsen Spatial Design, som han leder.
Cora Valloire (th) har over 25 års arkitekterfaring, og hun arbejder i alle byggeprocessens faser. Som auditor i tilgængelighed, og med en master i inkluderende arkitektur, bibringer hun viden om, hvordan flest mulige brugere får ligeværdig adgang til bygninger, og hvordan vi udvikler byer og offentlige rum, så de er socialt inkluderende.
Per Ravn (tv) er arkitekt og partner i Cubo Arkitekter, der har arbejdet intensivt med projekter, hvor Universelt Design har været den bærende tilgang. Om der en opskrift på den gode løsning, der sikrer målsætningen om et inkluderende byggeri, er et af de spørgsmål, der har en særlig interessere.
Katrine Krebs (mf) er kommunikationschef i Dreyers Fond og desuden journalist, forfatter og foredragsholder. På dagen er hun moderator på eventet, interviewer deltagerne og holder styr på debatten.
Nicolai Carlberg (th) er etnolog og indehaver af rådgivningsvirksomheden Carlberg. Han er specialist i inkluderende velfærdsarkitektur og har udviklet metoder til inddragelse, udvikling og evaluering af byggerier, der favner mennesker, som er psykisk sårbare og/eller socialt udsatte.
Camilla Ryhl (tv) er arkitekt, MAA og Ph.d. og arbejder som forskningsdirektør i Bevica Fonden, hvor hun er leder af Universal Design Hub, som arbejder for at udbrede kendskab til og viden om universelt design som en tværfaglig disciplin i en dansk kontekst.
Mette Margrethe Elf (th) er projektchef i Realdania med otte års erfaring i at arbejde med, hvordan det byggede miljø og arkitektur kan bidrage til at løse komplekse sociale problemstillinger så som hjemløshed, social inklusion og ensomhed. Cand.scient.pol. med erfaring fra Københavns Kommune, Finansministeriet og Videnskabsministeriet.
Musholm
Strandbakkehuset
Mønsted