Den 11. oktober udkom Michael Sheridans storværk om guldalderen i dansk arkitektur med søtte fra Dreyers Fond. I februar kommer Michael Sheridan til Danmark for at fortælle om arbejdet med bogen.
I ‘Mesterværker’ fortæller den amerikanske arkitekt Michael Sheridan om dengang, en håndfuld danske arkitekter pludselig rykkede op i arkitekturens mesterklasse ved at forene moderne arkitektoniske påvirkninger fra USA og Japan med det fornemste i dansk byggeskik.
Michael Sheridan besøgte i forbindelse med bogens research mere end 50 arkitekttegnede danske huse. Blandt dem udvalgte han 14, der alle stammer fra perioden mellem 1950 og 1962, og som stadig står intakt. Med sin særlige kombination af feltundersøgelser, arkitektonisk ekspertise og internationalt perspektiv beskriver Michael Sheridan, hvorfor netop disse huse fortjener at blive kaldt Mesterværker.
Bogen indledes med et essay om udviklingen af det moderne hus i Danmark fra 1920 til 1975, illustreret med fotos fra samtiden. Derudover er de 14 huse som Michael Sheridan har udvalgt nyfotograferet i farver specielt til denne bog. Den afsluttes med biografier om de 11 arkitekter, som tegnede husene.
Udover at være arkitekt er Michael Sheridan en af verdens førende autoriteter inden for skandinavisk arkitektur og design. I 2003 udgav han bogen ‘Room 606. Arne Jacobsen and The SAS House and The Work of Arne Jacobsen’ på det engelske forlag Phaidon.
‘Mesterværker’ udkom på Strandberg Publishing d. 11. oktober med støtte fra bl.a. Dreyers Fond. Anmeldelser mm kan læse på facebook.
I februar 2012 gæster Michael Sheridan Danmark for at fortæller om arbejdet med bogen. Der er planlagt foredrag d. 16 februar på Aarhus Arkitektskole kl. 16 og d. 21 februar i Pressen, Politikens Hus, kl. 19.30 i samarbejde med Politiken Plus.