Ny pavillon i Kongens Have

Fredag den 18. august åbner Allépavillonen i Kongens Have i København.
Allépavillonen er tegnet af de svenske arkitekter Krupinski/Krupinska Arkitekter i samarbejde med den danske arkitekt MAA Per Olsen. Den er resultatet af en åben arkitektkonkurrence for medlemmer af Arkitektforeningen og er en gestus til København og havens gæster. Den kan bruges til alt fra picnic til gåtur, leg eller en stille stund væk fra byens larm. Allépavillonen er opført i nordisk træ og formet som et kors, der danner flere rumlige forløb og gange, som besøgende kan gå på opdagelse i.

Pavillonen er åben for alle besøgende i Kongens Have frem til den 30. september, og danner i løbet af sensommeren ramme om en lang række events.

”Pavillonen giver de besøgende mulighed for at opleve byen og området på nye måder. Samtidig medvirker pavillonen til at vise midlertidig arkitekturs værdi for omgivelser og samfund, og er dermed et bidrag i debatten om arkitekturens rolle. Det glæder vi os over, at vi er med til at hjælpe på vej,” siger Mathilde Petri, bestyrelsesmedlem, Dreyers Fond.

”Pavillonen er den tredje i en trilogi initieret af Arkitektforeningens lokalafdeling i København. Gennem de åbne konkurrencer har talrige arkitekter givet bidrag til en udforskning af pavillonen som rum i landskabet og mulighederne i et enkelt materiale. Pavillonerne er resultatet af et givende samarbejde på tværs af fagligheder, mellem fonde, organisationer, frivillige og virksomheder”, siger Natalie Mossin, formand for Arkitektforeningen.

Det er tredje gang, at Dreyers Fond støtter projektet. Den første pavillon blev realiseret i 2013 og den anden i 2015. Pavillonen OMKRING fra 2015 blev kåret til en af sommerens vigtigste udendørs seværdigheder i magasinet Wallpaper.

I samarbejde med Herkules Pavillonen foregår der i Allépavillonen en række events og optrædender frem til den 30. september – hold øje med Facebook/Akademisk Arkitektforening og Facebook/Hercules Pavilion.

Læs mere om projektet her 

Læs mere om åbningen af Allépavillonen den 18. august på Arkitektforeningens hjemmeside her

 

Foto: Hampus Berndtson