For nyligt var Djøf Advokat støttet af Dreyers Fond til EYBA’s sommerkonference i Rom, hvor yngre advokater og advokatfuldmægtige fra hele Europa var samlet til et par faglige og festlige dage. Kiran Søndergaard Khinchi er advokatfuldmægtig hos Plesner og har skrevet om turen.
For et par uger siden deltog Ania, Mille og jeg sammen med Djøf Advokat i EYBA’s sommerkonference, som – heldigt nok – blev afholdt i Rom denne sommer.
EYBA står for “European Young Bar Association”, og har til formål at samle nationale foreninger for yngre advokater og advokatfuldmægtige fra hele Europa. EYBA’s formål er også at opdatere yngre advokater og advokatfuldmægtige på aktuelle internationale juridiske problemstillinger, ligesom foreningen ønsker at bidrage til netværksdannelsen mellem advokater og advokatfuldmægtige på tværs af landegrænser inden for Europa.
Ania, Mille og jeg er alle ansat hos advokatfirmaet Plesner i København, og valgte derfor naturligt nok at følges ad til konferencen. Selve konferencen blev afholdt fredag og lørdag, men fordi Rom jo er en virkelig skøn by, valgte vi at ankomme allerede onsdag aften.
Beslutningen om at ankomme en dag tidligere, viste sig at være ret klog, eftersom vi startede torsdagen ud med at sove to timer over alarmen. Heldigvis var der jo intet, vi skulle nå – bortset fra, at Ania og Mille på forhånd havde dikteret, at der skulle medbringes løbetøj, og så måtte jeg jo bukke under for gruppepresset.
Vi havde alle tre været i Rom tidligere, så da løbeturen var overstået, var vi ret enige om, at vores “fridag” bare skulle gå med tulle rundt i Roms gader, spise is og drikke Aperol spritz – og det gjorde vi så.
Torsdag aften skulle vi for første gang møde alle de øvrige deltagere til en velkomstreception, som foregik på en smuk tagterrasse på Villa Spalletti Trivelli i centrum af Rom.
Vi blev taget rigtig pænt imod af arrangørerne; en håndfuld italienske medlemmer af EYBA, som – da konferencen jo denne gang blev afholdt på deres hjemmebane – havde stået for at sammensætte både det faglige og sociale program.
Det kunne tydeligt mærkes, at alle deltagerne på konferencen var interesserede i at mingle og netværke med hinanden, og alle deltagere var meget åbne og imødekommende.
Derfor fik vi allerede den første aften lært en del andre jurister fra forskellige europæiske lande at kende, og efter velkomstreceptionen følte vi os derfor allerede “mere hjemme” på konferencen.
Fredag startede det faglige program og Corte Suprema di Cassazione (Italiens Højesteret) dannede rammer om dagen på smukkeste vis. Vi havde tilfældigvis fået booket et hotel, som lå lige på den anden side af gaden, så selvom vi denne morgen ikke sov over os, var det skønt kun lige at skulle bruge et par minutter på at komme frem.
Allerede denne første morgen fandt vi ud af, at italienerne har et liiiidt andet forhold til mødetidspunkter, end vi har i Danmark.
Fredag morgen var vi nemlig ret overbeviste om, at vi nok var blandt de sidste deltagere, der ankom, fordi vi vist var lidt i sidste øjeblik (på trods af den ikke-eksisterende transporttid). Tværtimod viste det sig, at vi nærmest var de første, der ankom.
Italienernes “tidsopfattelse” gik ret tydeligt igen under hele konferencen og efterhånden fandt vi ud af, at vi vist også kunne tillade os at være lidt mere loose omkring mødetiderne, så vi ikke hver gang mødte op som de første.
Fredag varierede de faglige oplæg en del, og omfattede en række forskellige juridiske områder såsom “den globale advokat”, markedsmisbrug og Menneskerettighedskonventionen.
Da det faglige program var slut, blev der afholdt en “Aperidinner” på en tagterrasse med nok byens bedste udsigt hos det internationale advokatkontor, Curtis, Mallet–Prevost, Colt & Mosle LLP. Her var der igen rig mulighed for at netværke med de øvrige deltagere og både partnere og ansatte på advokatkontoret, som også deltog i middagen.
Lørdag (efter Ania og Mille igen havde fået den fikse idé, at vi skulle ud og løbe) foregik det faglige program på Luiss Guido Carli Universitet. Lørdagens temaer var “food law” og “fashion law”, hvorfor de faglige indslag – som blev afholdt af en række dygtige talere – relaterede sig hertil. Lørdagens oplæg handlede derfor bl.a. om både “protection of fashion brands” og “protection of Italien food products”.
Lørdag aften sluttede konferencen af med en fantastisk gallamiddag på Les Etoiles Roof Top Restaurant. Vi var blevet godt blandet i bordplanen og kom derfor automatisk til at tale med nogle andre deltagere, end dem vi havde talt med de øvrige dage.
Under middagen havde vi også lidt længere tid end tidligere til at få spurgt dybere ind til arbejdskulturer, retsområder og i det hele taget hvordan det er at være advokat eller advokatfuldmægtig i andre europæiske lande, hvilket på flere områder var lærerigt og gav stof til eftertanke.
Efter middagen blev vi alle kørt ud til en natklub, hvor arrangørerne havde sørget for et særskilt område kun for EYBA-deltagere, og hvor festen fortsatte til de tidlige morgentimer.
Alt i alt var det virkelig spændende, lærerigt og fagligt motiverende for os at deltage på EYBA’s sommerkonference. Vi er både blevet klogere på en række faglige områder og international lovgivning, ligesom vi i den grad har fået udvidet vores netværk med en masse dygtige og sjove kollegaer fra hele Europa.