Advokater klædt på til at rådgive om CSR

Advokaterne har nu fået en række værktøjer, der sætter dem i stand til at rådgive om CSR. Projektet er støttet af Dreyers Fond.

Danske Advokater har udviklet en række værktøjer, der skal gøre det overkommeligt for advokatvirksomhederne at komme i gang med CSR-rådgivningen.

CSR-værktøjerne indeholder dels en række generelle værktøjer, som for eksempel “Rådgivning om FN’s Global Compact”, dels mere specialiserede værktøjer for eksempel inden for arbejdet med anti-korruption. De enkelte værktøjer indeholder alle et afsnit om advokatens rolle, der fokuserer på, hvordan og i hvilke sammenhænge, advokaten kan bruge den pågældende CSR-viden.

Danske Advokater har udviklet de i alt 17 værktøjer i samarbejde med advokat Pia Justesen, Just Advice og Henning von Hauen, CSR Nordic.

Behov for CSR-rådgivning

Om behovet for CSR-rådgivning siger Ulrikke W. Krogbeck, Chef for Direktionssekretariatet i Danske Advokater:

“Mange virksomheder har brug for hjælp til at komme i gang og ikke mindst drive deres CSR”. Hun påpeger, at CSR er et oplagt rådgivningsområde for advokater.

“CSR vedrører i stadig højere grad både store og små virksomheders hverdag. Det hænger sammen med, at virksomheder verden over arbejder mere og tættere sammen på tværs af landegrænser, og der ikke altid er den samme opfattelse af, hvad der er rimelige arbejdsvilkår og miljøpåvirkninger. Krav til virksomheder om at tage et samfundsansvar er således blevet mere almindelige i takt med globalisering af markeder,” siger Ulrikke W. Krogbeck fra Danske Advokater.

 

Læs mere på Danske Advokaters hjemmeside her