Arkitekturvideo i timevis

5. februar 2019

Frit tilgængeligt for alle tilbyder Louisiana Channel videoer om arkitektur, kunst og kultur. Dreyers Fond har igennem nogle år støttet produktionen af arkitekturvideoer til den gratis onlinekanal, og det er der kommet timevis af inspirerende arkitekturvideoer ud af.

”20 millioner gange er vores videoer blevet set og dét fra alle lande i hele verden bortset fra Nordkorea og Den Centralafrikanske Republik. Det viser, at der er bred international interesse for online nicheprogrammer inden for kunst, kultur og arkitektur,” siger Peder Wuth, der er projektleder for Louisiana Channel.


Digital dimension af kunsten

Endnu engang har det private museum i den lille nordsjællandske flække Humlebæk været foran sin tid. Da YouTube endnu mest var en kanal for kattevideoer, blev der taget beslutning om at supplere det fysiske museums stemme med en digital dimension i form af videoer.

”Vi ønskede at kunne bidrage til det nye offentlige rum, som internettet stadig var tilbage i 2010. Kulturjournalistik på internettet har længe været under pres, og vi ønskede at producere i en kvalitet, der kunne matche Louisianas profil,” forklarer Peder Wuth om de første tanker bag kulturkanalen.

Det blev også fra start besluttet, at videoerne skulle være uden mellemlag af kuratorer og eksperter og give taletid til kunsten direkte i form af forfatterne, musikerne, billedkunstnerne og arkitekterne bag. For at kunne nå bredt ud i verden og få volumen på blev engelsk valgt som sprog og et stort distributionsnetværk oparbejdet.

Matcher yngre mænd

Louisiana Channel producerer indhold til sin egen platform, videoerne bliver lagt på YouTube og Vimeo samt brugt af mere end 2000 andre kanaler og online medier – blandt andet ArchDaily, der er verdens største arkitektursite – som så bringer og udbreder videoerne.

”Vi tænkte slet ikke i målgrupper men på at producere noget godt indhold. Fordi det er digitalt, kan vi dog se, hvem der afspiller videoerne, og dét er lidt overraskende. Vi har ramt nogle målgrupper, der er helt enestående for museumsverdenen,” fortæller Peder Wuth og uddyber:

”Vi rammer en anden målgruppe end den, der traditionelt besøger museerne. Af dem, der ser vores videoer på YouTube, er 61 procent mellem 18 og 35 år. Mindst lige så bemærkelsesværdigt er det, at 60 procent heraf er drenge og mænd”.
Indhold der virker

Selv om interessen for Louisiana Channel har været stor fra start, har det taget tid at bygge det store distributionsnetværk op, og indsatserne på de sociale medier sker kontinuerligt og ofte med det mål at udbrede kendskabet til kulturkanalen endnu mere og til flere.

”Der ER jo et publikum til vores videoer, der nærmest er anti-internet-tv, fordi de er relativt lange – nogle af dem op til en time. Det er ren kultureksport til verden, og der ligger en god morale i det: Giver du folk noget ordentligt, vil de også gerne have det,” afrunder Peder Wuth fra Louisiana Channel.

Om Louisiana Channel

650 videoer om kunst, kultur og arkitektur

20 millioner gange (min.) er videoerne set

61% af seerne er mellem 18 og 35 år

60% af de unge seere er drenge og mænd

2 nye videoer udkommer om ugen

Video når breddere ud

Vi har ramt nogle målgrupper, der er helt enestående for museumsverdenen

 

Peder Wuth