COBE i Berlin

18. januar 2020

Den danske tegnestue COBE udstiller i Berlin hos det anerkendte arkitekturgalleri Aedes Architecture Forum fra denne weekend og frem til 29. april. Udstillingen giver et indblik i tegnestuens arbejde med fokus på Københavns forvandling.Udstillingen Our Urban Living Room er efterhånden blevet en rejseudstilling. Den aktuelle udstilling i Berlin er udviklet af COBE i samarbejde med udstillingsstedet Aedes Architecture Forum, der har 40 års jubilæum i år og er anerkendt over hele Europa.

Oprindeligt er udstillingen udviklet til Dansk Arkitektur Center (DAC), hvor den blev vist i 2016, og siden er den blevet vist i Helsinki i 2018. I årene siden er COBE’s eget virke blevet tiltagende mere internationalt.


København som forbillede

”Udstillingen er ikke alene en dialog med Berlin, men mere med hele Tyskland. Berlin er langt i forhold til mange andre tyske industribyer, der ønsker at opnå noget af den liveability, som København er blevet kendt for,” fortæller COBE’s grundlægger, arkitekt Dan Stubbergaard.

COBE har i høj grad præget den danske hovedstads transformation, der har gjort København til en dagligstue for dens beboere og gæster. Det er ud fra denne tanke, titlen på udstillingen er blevet ’ Our Urban Living Room’. Dan Stubbergaard uddyber:

”Det urbane er meget mere blevet en del af vores dagligliv. Før hyggede man sig derhjemme, men i dag indtager folk byens bygninger og rum i langt højere grad. For os i COBE handler alt om at skabe gode byrum, og det er det, vi viser i udstillingen både via installationen og udvalgte projekter”.

Denne nye udgave af udstillingen er udviklet med og tilpasset Aedes, men selve installationen er fortsat en stor trækonstruktion, de besøgende kan bevæge sig rundt i. For COBE sker arkitekturformidling bedst ved at opleve. Inde i konstruktionen får publikum præsenteret udvalgte projekter, der viser, hvordan København har fået levende byrum og infrastruktur designet til mennesker.Fotos: Rasmus Hjortshøj, Coast Studio

Læs også Essensen af COBE

Fakta om udstillingen

Cobe, Copenhagen
Our Urban Living Room

Udstillingsperiode: 18. januar – 29. april 2020

Sted: Aedes Architecture Forum, Christinenstr. 18-19, 10119 Berlin

Åbningstider: Tirs-fre 11-18:30, sø-man 13-17 og lør, 18. januar 2020, 13-17, gratis entré

Åbning: Fredag den 17. januar 2020, 18.30

Foredrag: Fredag den 17. januar 2020, 17.30

Støttet af: Tømmerhandel Johannes Fogs Fond, Knud Højgaards Fond, KUKURUZ og Dreyers Fond