Til Dreyers Fonds arrangement den 3. november er der, ud over forestilling med den prisvindende forfatter Andri Snær Magnason, tilrettelagt paneldebat med markante stemmer fra henholdsvis advokat- og arkitektstanden. Boris Brorman Jensen er moderator og udfordrer deltagerne på, hvordan vi løser nogle af verdens største udfordringer.
Det handler om klimaforandringer i relation til vores eksistens – fra menneskerettigheder til arkitekturens grundvilkår – når Dreyers Fond den 3. november inviterer indenfor i Valencia på Vesterbrogade. Arrangementet består dels af en engelsksproget forestilling af Andri Snær Magnason akkompagneret af multiinstrumentalist Högni Egilsson og dels af en paneldebat.
Flere vinkler på verdens tilstand
Moderator af debatten er Boris Brorman Jensen, der er selvstændig arkitekt og rådgiver. I panelet sidder advokat Knud Foldschack, arkitekt Søren Pihlmann og forfatter Andri Magnason. De skal med baggrund i hver deres fagområde og erfaringer forholde sig til, hvordan de kan agere i en verden, hvis tilstand er temmelig kritisk.
Omdrejningspunktet er ligesom forestillingen klimaforandringer i relation til vores eksistens, og der er nok at gå i gang med at forholde sig til. Især når rettighedsperspektivet bliver bredt ud til at omhandle andre end os selv. Hvad med rettigheder for kloden? Naturen? Dyrene? Og de omkring to milliarder klimaflygtninge, som FN forudser i løbet af de næste årtier.
Mens forfatter Andri Magnason i sin bog ’Tiden og vandet’ forsøger at få sine læsere til at fatte omfanget af verdens udfordringer via fortællinger, er advokat Knud Foldschack kendt for at kæmpe de udsattes sag, og Søren Pihlmann tilhører den generation af arkitekter, der automatisk tænker bæredygtighed ind i byggeri. Men er det nok? Og hvad gør vi, når udfordringerne er så store, at de kun kan løses ved at stå sammen – alle sammen.
Kurator Marianne Krogh, dagens moderator, arkitekt og rådgiver, Boris Brorman Jensen og multiinstrumentalist og komponist Högni Egilsson.
Arkitekt Søren Pihlmann, forfatter Andri Magnason og advokat Knud Foldschack.
De store spørgsmål står i kø
Rammen for paneldebatten er sat af Marianne Krogh, der er kurator på Danmarks bidrag til den aktuelle arkitekturbiennale i Venedig. Hendes pointe med udstillingen Con-nect-ed-ness er at vise verdens forbundenhed, der ikke skaber harmoni, men tydeliggør forskelle. Et planetarisk blik på verdens udfordringer er derfor nødvendigt, for alt liv på jorden – også dyr og natur – er indbyrdes afhængige af hinanden. Og derfor lige udfordret af klimaforandringer.
Når vi bygger lokalt, har det effekt globalt, for byggematerialer kan komme fra hvor-som-helst, og kløften mellem forbrugere og producenter er uigennemskuelig. Derfor spiller arkitekturen en rolle. Det gør advokaterne også, for de er menneskerettighedernes frontkæmpere. Men mon værnet og viljen holder, ikke hvis, men når, vores egen del af verden bliver udfordret på tryghed og velstand, som vi kender det i dag?
De store spørgsmål står i kø, og de bliver formentlig ikke besvaret alle sammen den 3. november i Valencia. Men der er linet op til debat, og den bliver helt sikkert ikke uinteressant. Arrangementet er fuldt booket, bortset fra få pladser reserveret til pressen.
EVENT
Hvad: Forestillingen ’Tiden og vandet’ samt paneldebat
Hvornår: Onsdag den 3. november kl. 16-19
Hvor: Valencia, Vesterbrogade 32
Hvem: Målrettet advokater og arkitekter
Hvordan: Kræver tilmelding, men er fuldt booket, bortset fra få pladser reserveret til pressen.
PROGRAM
16:00 – 16:50 – Forestilling af Andri Snær + Högni Egilsson
16:50 – 17:15 – Pause
17:15 – 18:30 – Paneldebat
Deltagere: Andri Snær Magnason + Søren Pihlmann + Knud Foldschack.
Moderator: Boris Brorman Jensen
Introduktion v/ Dreyers Fonds bestyrelsesformand Claus Barrett Christiansen
og Marianne Krogh, kurator af Den danske Pavillon i Venedig
18:30 – 19:00 – Spørgsmål fra salen
19:00 – 20.00 – Let forplejning