Dreyers Arkitektur Galleri

1. november 2019

Dreyers Arkitektur Galleri er nu åbent hos Dansk Arkitektur Center – DAC. Arkitekt Mathilde Petri fra Dreyers Fonds bestyrelse holdt åbningstale, hvor vi her bringer et uddrag fra sammen med billeder fra udstillingerne.

“Dreyers fond er sat i verden for at udvikle og styrke arkitektstanden. Det er derfor med både glæde og stolthed at vi nu præsenterer endnu en åbning i Dreyers Arkitekturgalleri.

Vi har vovet forsøget at sammenstille tre forskellige passionerede stemmer, der umiddelbart ikke hænger sammen.

De er valgt, fordi de hver for sig tydeligt har noget på hjerte, som vi mener kan have almen interesse. Fælles for dem alle er dog et stærkt fokus på at formidle oplevelser – ikke kun via synssansen men via et bredere sanseapparat. Duften og lyden af korn. Lys, skygge og bevægelige gardiner. Glatte og ru flader og vidende stemmer.

Vi håber, at den på mange måder tilfældige sammenstilling af de tre udstillere får skabt sin egen sammenhængskraft og måske får den enkelte udstilling til at række længere ud, end havde den stået alene”.

Fotos: Rasmus Hjortshøj

FAKTA

Dreyers Arkitektur Galleri 2019 er åbent i perioden fredag den 1. november 2019 – søndag den 16. februar 2020 i Dansk Arkitektur Center (DAC) i BLOX,

Bryghusgade 10, 1473 København. Der er gratis adgang for alle til denne udstilling.

3 UDSTILLINGER

Going Rural

af Rural Agentur

Udstillingen ’Going Rural’ flytter landet ind til byen ved at installere 200 kvadratmeter hvedemark i DAC for at sætte gang i en debat om forestillinger og fremtiden for det rurale Danmark som bidrager til den højaktuelle globale dagsorden om ulighed mellem land og by.

At fremkalde rum

af Mette Lange Architects

Udstillingen ’At fremkalde rum’ formidler tegnestuens arkitektoniske sprog via en 1:1 trækonstruktion af en pavillon med lange gardiner i forskellige strukturer, hvor beskueren kan interagere med stedet og få fornemmelsen af forskellige rumligheder og lysets betydning.

Grund Elementer

af Studio Elements – i samarbejde med Mikkel Christiansen fra Christiansen & Andersen

I udstillingen ’Grund Elementer’ bliver modeller af byggematerialer suppleret af podcasts om lys, tyngdekraft, materialernes opståen og sansernes påvirkning af oplevelser som et fælles bidrag til at forstå arkitekturens fundament, dybere lag og enkelte delelementer.

SAMARBEJDET

Dreyers Arkitektur Galleri er et fælles projekt mellem DAC (Dansk arkitektur Center) og Dreyers Fond, der er er skabt for at vise vækstlaget i dansk arkitektur og aktuelle tendenser. Her får tre talentfulde og toneangivende tegnestuer mulighed for sideløbende at vise deres visioner for fremtidens arkitektur. Læs mere om Dreyers Arkitektur Galleri i DAC.

TAK

Mathilde Petri fra Dreyers Fond takker  Tanya Lindkvist og Victoria  Deimer Bennetzen fra Dansk Arkitektur Center for samarbejdet.

Desuden tak for for dialog om udvælgelse af udstillere til de to tidligere udstillere og dette års jurymedlemmer Søren Pihlmann fra Lenschow & Pihlmann samt Karsten Gori fra Leth & Gori.