Højhuse under lup

12. september 2019

Et nyt projekt støttet af Dreyers Fond og Realdania sætter højhuse under lup for at opnå viden om, hvordan det er at leve i dem. Om et års tid kommer resultaterne af projektet, vi her deler essensen af direkte fra dem, der står bag.  


Projektet ”Boligliv i højden. Ny viden om boligmiljø og socialt liv i danske højhuse” er i fuld gang. Baggrunden er, at der bliver bygget flere og flere højhuse i Danmark, og de bliver højere og højere. De nye højhuse er jævnligt til debat, men debatten mangler opdateret viden om, hvordan vi skaber et godt dansk boligmiljø og gode rammer for livskvalitet i højden.

Forskningsprojektet ”Boligliv i Højden” har til formål at belyse danskerne krav og drømme i forhold til at bo og have en hverdag i de nye højhuse. Hensigten er at få viden, erfaring og inspiration, der kan blive brugt af kommuner, developere og rådgivere, der ønsker at bygge højt.

Projektet besvarer dermed spørgsmål som: Hvem bor i højden? Hvorfor flyttede de ind? Hvordan oplever de naboskabet i bygningen. Hvad er vigtigt, når vi taler socialt liv, boligkvalitet og en god hverdag? Svarene venter vi på i spænding.


Mette Mechlenborg


Claus Bech-Danielsen


Katinka Hauxner

PROJEKTET

”Boligliv i højden. Ny viden om boligmiljø og socialt liv i danske højhuse”

Projektejerne er seniorforsker Mette Mechlenborg og professor Claus Bech-Danielsen fra Statens Byggeforskningsinstitut på AAU. Bystrategisk rådgiver og indehaver Katinka Hauxner, Hauxner A/S er samarbejdspartner.

Projektperioden løber fra sommer 2019 til sommeren 2020.

Fotos af højhuse: Bjørn Pierri Enevoldsen