International inspiration

12. juni 2019

Med en tur til Strasbourg og Champagne fik medlemmer af Djøf Advokat både ny viden, inspiration til en international karriere og godt fyldt op på den sociale konto. En af deltagerne fortæller om turen, Dreyers Fond har støttet.

Danske advokater og advokatfuldmægtige opererer tiltagende mere internationalt, og flere supplerer deres juridiske grunduddannelse med mastergrader og sommerskoleophold i udlandet. Djøf Advokat bakker tendensen op med rejser for medlemmerne.

I maj gik turen til Strasbourg i anledning af, at Danmark har formandskabet for Europarådet og især har fokus på en reform af Den Europæiske Menneskerettighedskonvention (EMRK). Det har sat gang i spekulationer om menneskerettighedsdomstolens fremtidige rolle.

Herhjemme har debatten ofte handlet om adgangen til at udvise udlændinge og enkeltsager, men et besøg hos menneskerettighedsdomstolen og den danske dommer, Jon Fridrik Kjølbro, skulle øge indsigten hos deltagerne.

En af dem var Kiran Søndergaard Khinchi, der er advokatfuldmægtig hos Plesner.

”Der er højt niveau på det faglige input, for vi får indlæg fra ’toppen af poppen’ på sådan en tur. Dem, vi besøger, ved også, at vi er oprigtig interesserede, og de gør noget ud af det,” fortæller hun og uddyber:

”Det var spændende at høre om parlamentets opbygning, domstolens struktur og den praktiske hverdag. Selv om det for de fleste af os fagligt var langt fra vores nuværende arbejdsområde, gav det inspiration til måske at prøve at arbejde i udlandet en dag”.Styrket netværk

Selv om flere fra Plesner tager afsted med Djøf Advokat, bliver hele rejsegruppen godt blandet i løbet af weekenden. Det er netop en af styrkerne ved disse ture, mener Kiran Khinchi.

”I et advokatfirma af vores størrelse er der masser af aktiviteter, men det er sundt at blive blandet på tværs af alder, faglighed, virksomhedskultur og geografi, og alle har det rigtig godt sammen socialt. Vi får også nogle muligheder som gruppe, for man tager jo ikke lige selv forbi Europaparlamentet og får en eksklusiv rundvisning”.

Efter et tætpakket program i Strasbourg gik turen videre til Champagne, hvor deltagerne fik kendskab til reglerne bag produktionen af de verdensberømte bobler, og besøgte både et lille familiested, et mellemstort og et topprofessionelt med kilometerlang vinkælder.

Djøf Advokat lægger bevist et alsidigt program med både høj faglighed og anderledes indslag – og har styrket netværk på tværs som hovedformål.
Fakta

Følg med i arrangementer hos Djøf Advokat

Formål

”Formålet med studieturen er at sikre deltagerne meritgivende efteruddannelse til advokatuddannelsen af højeste faglige niveau, men som dog også kombineres med en kulturel og social vinkel i form af besøg på lokale attraktioner og vingårde i det kendte Champagne-område – og selvfølgelig gode muligheder for netværk for danske jurister”.

 

Djøf Advokat