Kunsten at bygge

18. september 2018

Aktuel udstilling i Dreyers Arkitektur Galleri af tegnestuen LETH & GORI er en hyldest til byggeriet. LETH & GORI er en af i alt tre tegnestuer, som indtager trappegalleriet hos DAC (Dansk Arkitektur Center) i BLOX henover efteråret 2018.

Udstillingens navn er ’Kunsten at bygge’, og er i sig selv et eksempel på bygningskunst. Udstillingen er udformet som et udstillingshus som LETH & GORI har skabt og bygget på trappegalleriet – et hus i huset.

”Hos LETH & GORI øver vi os i kunsten at bygge, og udstillingen eksemplificerer den proces vi er igennem som arkitekter, når vi skaber arkitektur til en konkret kontekst og funktion,” siger Uffe Leth.

Han udgør den ene halvdel af partnerskabet med Karsten Gori. De står bag tegnestuen LETH & GORI, der fokuserer på at skabe stedsspecifikke by- og bygningsprojekter af høj arkitektonisk kvalitet. For dette er de udvalgt og støttet af Dreyers Fond til udstillingen i Dansk Arkitektur Center i BLOX.

 

Skønhed ud af kaos

LETH & GORI’s udstilling er en hyldest til kaosset og skønheden i byggeprocessen. Et kaos som både omfatter skabelses- og byggeprocessen, og hvor det at skabe smukke bygninger og rum er det ultimative mål.

”Som arkitekter er det vores opgave at få skabt skønhed ud af kaos. Der er altid kaos, når man bygger, og der kommer altid uforudsete udfordringer undervejs. Kunsten er ikke at gå på kompromis men i stedet finde løsninger, der gør resultatet endnu bedre end den oprindelige ide – at finde skønhed i kaosset,” mener Uffe Leth.

 

Tretrinsoplevelse

LETH & GORI’s udstilling i Dreyers Arkitektur Galleri er én bygning, der forbinder de tre plateauer i Trappegalleriet. På hvert niveau kan de besøgende få en særlig oplevelse.

På første niveau bliver fortalt om processen bag udstillingen. På andet niveau er modeller fra tegnestuens tidligere projekter udstillet som selvstændige værker. Og på tredje niveau er byggeprocessen og de færdige bygninger LETH & GORI har skabt i fotos og tegninger.

”Hvert byggeri er en læringsproces, og det er den, vi hylder i denne udstilling. Vi har en omhyggelig og omsorgsfuld tilgang til det at bygge. For os er arkitektur altid en dialog mellem sted, materialer og mennesker. Det er det også her i Dreyers Arkitektur Galleri,” siger Uffe Leth.

Fotograf: Hampus Berndtson

Der er gratis adgang til Trappegalleriet, hvor udstillingen ’Kunsten at bygge’ foregår. LETH & GORI’s genistreg er den første af i alt tre udstillinger i Dreyers Arkitektur Galleri og løber frem til fredag d. 5. oktober.