I projektet ’Thermoplastics’ undersøger arkitekt Rasmus Strange Thue Tobiasen, med støtte fra Dreyers Fond, lim som et primært byggemateriale. Det er sket gennem en intuitiv tilgang og systematisk arbejdsmetode.
Arkitekt Rasmus Strange Thue Tobiasen har ønsket at undersøge limens termoplastiske egenskaber i en arkitektonisk kontekst med projektet ’Thermoplastics’. Da lim ikke er beregnet til støbning, var indledende støbnings-forsøg en stor del af arbejdet. Målet var at finde en metode, hvor limpladerne kunne indgå i større strukturer og stadig bibeholde sin taktilitet, sprødhed og bæreevne.
Arbejdet var optaget af ’materialets natur’, der fik plads til at træde frem i projektets forskellige stadier, fra selve støbningen til rejsningen af strukturerne. Rasmus Strange Thue Tobiasen arbejdede derfor ikke ud fra præcise tegninger men mere intentioner, der intuitivt i dialog med materialet, fremkaldte rumlige tilstande mellem fundne-former og konstruerede rum.
.
Lim har termoplastiske egenskaber, hvorfor den ændrer strukturel karakter i takt med temperatursvingninger. Ved stuetemperatur står strukturerne oprejst, men blot ved kort berøring kan disse moduleres og indtage nye positioner.
Projektet undersøgte således limens æstetiske, strukturelle og rumlige potentialer i arkitektoniske test-strukturer. Simple materiale-organiseringer, som stabling, rejsning, udspænding, foldning og rulning, iscenesatte materialet i bygningslignende kroppe, hvor materialets relation til skiftende temperaturer fik lov at formgive strukturerne over tid.
Projektet er støttet af Nationalbankens Jubilæumsfond, Statens Værksteder for Kunst, Dana-Lim og Dreyers Fond.
Fotos: Hampus Berndtson