London vibes

15. november 2019

Med støtte fra Dreyers Fond har arkitektvirksomheden Platant dette efterår været på studietur til London og deler deres billeder og erfaringer fra rejsen.


Newport Street Gallery – inside


Newport Street Gallery – outside

“Vores program bestod af besøg af kulturinstitutioner som museer og gallerier, mindre byudviklingsprojekter, kontorfællesskaber og et tegnestuebesøg. Programmet var planlagt ud fra at opleve både midlertidige og permanente projekter, transformationer, tilbygninger og ikke mindst af få inspiration af andre tegnestuers måde at drive virksomhed på.

Vi tilbragte størstedelen af tiden på gåben, for at opleve så meget som muligt af den livlige, sammensatte by.Vi besøgte blandt andet tre meget forskellige gallerier: Goldsmith Gallery af Assemble, South London Gallery af 6a Architects og Newport Street Gallery af Caruso St. John Architects.

Fælles for dem er, at bygningerne før har haft andre funktioner. Ved alle besøg så vi gode eksempler på interessante materialevalg og flotte detaljer. I tilknytning til dette, besøgte vi også V&A Museum of Childhood for at opleve tilbygningen, også tegnet af Caruso St. John Architects.

 


Goldsmith Gallery


The Trampery


Curve Street Garden
.

Inspireret af kolleger

Særligt tegnestuebesøget hos Turner Works var interessant og lærerigt. Her mødtes vi med en medarbejder, som Platant sidste år stiftede bekendtskab med i forbindelse med udviklingen af URBAN 13.

Vi blev præsenteret for tegnestuens arbejde, men også for virksomhedens strategi mht. sammensætningen af medarbejdere, hvilke ydelser de tilbyder og tankerne bag deres nye navn og hjemmeside. Overvejelserne og tilgangen til arkitektfaget var med stor relevans og inspiration for Platant.

I forbindelse med tegnestuebesøget hos Turner Works, besøgte vi deres projekter Peckham Levels; et stort, gammelt parkeringshus, som i dag primært huset kontorer, men også frisør, udstillinger, spisesteder og bar. Det var interessant at opleve stedet, både med hensyn projektets relevans for Platants projekter, men også med mødet med Turner Works i tankerne.

I London er der stor efterspørgsel på kontorfællesskaber, og vi besøgte ét af byens nyeste tiltag: The Trampery on the Gantry. En form for vertikal lille by med små huse, som udlejes til mindre, kreative virksomheder. Platant er kommet inspireret og klogere hjem fra London”.

 


Turner Works


BFI


The Trampery


Peckham Levels


Museum of Childhood