Ny omdømmeanalyse i advokatbranchen

29. november 2013

Ny analyse fra Danske Advokater viser, hvordan de studerende vurderer advokatbranchen. Analysen er støttet af Dreyers Fond.

I ny omdømmeanalyse giver de jurastuderende svar på, hvad der er afgørende for dem, når de skal søge job på et advokatkontor.

For fjerde gang har Reputation Institute for Danske Advokater spurgt ind til de studerendes præferencer om arbejdsplads. Formålet er at give advokatvirksomheder indblik i, hvordan de jurastuderende ser på branchen som mulig kommende arbejdsgiver.

Advokatbranchen har fortsat stor tiltrækningskraft. 73 pct. af de studerende vil søge arbejde i private advokatvirksomheder. Branchen er særdeles attraktiv, og det skyldes, at den garanterer store faglige udfordringer, og at advokatvirksomheder i meget høj grad tilbyder produkter, ydelser og en etik, som de studerende kan identificere sig med. Dog ønsker de studerende sig en højere grad af balance mellem arbejde og fritid.

Advokatbranchens samlede omdømme fortsat højt

Advokatbranchens samlede omdømme er igen stigende. Omdømmescoren er steget fra 62 i 2010 til 67 i 2013, og er nu tilbage på niveauet fra før krisen. Advokatbranchens omdømme ligger dermed fortsat blandt de brancher, der har det bedste omdømme.

Rapporten arbejder med fire tiltrækningsparametre, som er: Arbejdsforhold, præstation og ledelse, produkter og etik samt faglig udvikling. Arbejdsforhold er i dag den vigtigste tiltrækningsparameter for både mænd og kvinder.

Siden 2010 er der sket fremgang på stort set alle områder, men blandt de studerende er det dog fortsat branchens arbejdsforhold, der rummer det største potentiale i forhold til at løfte branchens omdømme. I tillæg vil branchens omdømme kunne forbedres gennem øget fokus på ledelse og innovation – og dermed forretningsudvikling.

Jurafabrikken

For første gang har Reputation Institute spurgt til det nye initiativ “Jurafabrikken”, som er et netværk for jurastuderende på alle landets universiteter. Over 50 pct. af de studerende finder netværket attraktivt og kunne godt tænke sig at blive medlem.

Dreyers Fond har tidligere støttet etableringen af Jurafabrikken, som Danske Advokater har taget initiativ til.

Læs mere om omdømmeanalysen på Danske Advokaters hjemmeside her