Nyt festivalprogram om retsstaten på CPH:DOX

Nyt festivalprogram ”JUSTICE” sætter fokus på retsstaten, når dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX løber af stablen fra den 15. marts til den 25. marts.

Ud over dokumentarfilm indeholder programmet også talks og debatter om frihedsrettigheder, retssikkerhed og retsstatens udfordringer, hvor blandt andre advokater medvirker. Endelig omfatter programmet også en kunstudstilling og uddannelsestiltag, der inkluderer filmvisninger, undervisningsmateriale og domstolsbesøg for skoleelever.

Om baggrunden for det nye festivalprogram fortæller CPH:DOX blandt andet:

”Retssikkerhed og frihed er fundamentale elementer i det danske demokratiske samfund, men udfordringer som terror, migration og globalisering fører til løsninger, der sætter retsstaten under pres. Alt fra overvågning af private borgere til ”særlove” i det demokratiske samfund gør det vigtigt at oplyse om og kvalificere den offentlige debat. Vi må og skal forholde os til forholdene mellem sikkerhed og frihed, etik og jura, retsstat og demokrati – samt de grundlæggende elementer, der rent faktisk udgør retsstaten”.

Festivalprogrammet er støttet af Dreyers Fond og er skabt af CPH:DOX i samarbejde med tænketanken Justitia og Advokatsamfundet samt med hjælp fra Institut for Menneskerettigheder, Nikolaj Kunsthal og Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet.

Læs mere om CPH:JUSTICE her, hvor også programmet for film og debatter kan ses

 

 

Frem til og sideløbende med JUSTICE programmet lancerer tænketanken Justitia en podcast om ytringsfrihedens historie ”Clear and present Danger – a History of Free Speech” – læs mere her 

 

Tænketanken Justitia medvirker i flere debatter og præsenterer blandt andet i samarbejde med CPH:DOX DOX:Domstolen, som er en interaktiv retssag, hvor publikum selv er dommer. Læs mere om arrangementet her 

 


I filmen ”The Art of Argument” dyster fire unge tyskere i VM i jura.