Øget engagement i fondsarbejde

21. januar 2019

Adm. Direktør i Dreyers Fond Bo Rygaard indtræder nu i bestyrelsen for Fondenes Videnscenter for at øge sit og fondens generelle engagement i fondsarbejde, der har stor indflydelse på den danske samfundsstruktur.

”Jeg glæder mig meget til at indgå i bestyrelsesteamet i Fondenes Videnscenter, som består af dygtige kolleger fra fondsbranchen, som jeg selv har været en del af i ganske mange år,” siger Bo Ryggard og fortsætter:

”Opgaverne med at videreudvikle fondsbranchen samt skabe større viden om fondenes virke i Danmark er meget vigtig. Da Fondenes Videnscenter blev stiftet for kun et års tid siden, er der stadig tale om en spændende pioneropgave.”

 

Fonde har ansvar for vidensdeling

Fondenes Videnscenter har 38 af de største fonde i Danmark bag sig med det dobbelte formål at styrke vidensdeling og samarbejde mellem fondene samt øge viden om deres virke, rammevilkår og betydning i samfundet. Derfor er det også vigtigt at samle de rigtige kræfter rundt om bordet.

”Vi er i Fondenes Videncenters bestyrelse meget glade for, at Bo Rygaard har sagt ja til at træde ind i bestyrelsen. Hans erfaringer fra såvel fondssektoren og som professionelt bestyrelsesmedlem er et godt supplement til den øvrige bestyrelse, hvor vi lægger vægt på at have så bred en repræsentation af sektoren som muligt,” siger bestyrelsesformand for Fondenes Videnscenter, Lars Hansen.

Bo Rygaard passer fortsat sine øvrige bestyrelsesposter og sit job som adm. direktør for Dreyers Fond, der i 2018 har haft et særdeles godt år og kunne uddele det højeste beløb nogensinde til arkitekt- og advokatbranchen.

”Fondene bidrager med sine enorme donationer til samfundet i sådan en grad, at vi også har et ansvar for at samarbejde på tværs og dele vigtigt viden, der kan komme andre til gavn. Derfor er Fondenes Videnscenter en vigtig aktør, jeg er overbevist om, vil bidrage med vigtig viden og tydeliggøre fondenes betydning,” afrunder Bo Rygaard.Fakta om Fondenes Videnscenter

Fondenes Videnscenter har to formål:

  1. at øge informationsniveauet hos medlemmerne om aktuelle, relevante emner og at styrke vidensdeling og samarbejde mellem medlemmerne
  2. at øge kendskabet til de danske fonde og filantropiske foreninger, deres rammevilkår og aktiviteter og deres betydning for samfundet for derigennem at medvirke til at fremme grundlaget for deres virke i Danmark.

Fakta om Bo Rygaard

Bo Rygaard har mere end 30 års erfaring fra ledende stillinger i medie-, industri- og fondsverdenen og varetager derudover en række betydende bestyrelsesposter. Bl.a. som bestyrelsesformand i KFI Erhvervsdrivende fond, KV fonden og Parken Sport & Entertainment.


Bo Rygaard