Talentfuld tegnestue ”bor” i BLOX

27. oktober 2018

Dreyers Arkitektur Galleri giver taletid til talentfulde og innovative danske arkitekter. DAC (Dansk Arkitektur Center) i BLOX lægger hus til. Som den anden i efterårets udstillingsrække har WE Architecture indtaget Trappegalleriet, hvor de er flyttet ind for en periode. Alle kan kikke forbi, se tegnestuen ‘in action’ og få en snak med arkitekterne frem til den 2. november.

WE architectures udstilling i Dreyers Arkitektur Galleri tager udgangspunkt i fællesskabet. WE står for fællesskab, og det gennemsyrer alt, hvad tegnestuen laver – fra koncepter og processer til tegnestuens egen fælleskabsorienterede kultur. For at give gæsterne indblik i tegnestuens fortolkning af fællesskabet og deres arbejdsproces er Trappegalleriet omdannet til et arbejdsrum. Udstillingen i Dreyers Arkitekturgalleri er dermed mildt sagt levende.

”Vi viser de pro­cesser, der ligger bag den arkitektur, vi udvikler, på det ærligste og mest åbne grundlag vi kan præstere: Et egentligt kig ind i vores hverdag og en mulighed for at møde vores arkitekter, mens de arbejder,” forklarer Julie Schmidt-Nielsen fra WE architecture.

 

Arkitektur er et fælles projekt

WE architecture er stiftet af arkitekterne Marc Jay og Julie Schmidt-Nielsen i januar 2009 med fokus på innovation, fællesskab og dialog. Tegnestuens faglighed strækker sig fra interiør til bygningsarkitektur og urbant design med særlig erfaring i bolig- og kulturbyggeri.

”Når vi udformer arkitektur, skaber vi rammen for fremtidens fællesskaber. Vores opgave er derfor helt afgørende: Med fællesskabet i fokus skal vi som arkitekter skabe de bedste rammer for fremtidens liv. De fysiske rammer påvirker mennesket til at skabe nye relationer eller værne om dem, vi allerede har,” mener Julie Schmidt-Nielsen fra We architecture.

I 2013 modtog We architecture hovedlegatet fra Statens Kunstfond, og i 2014, og 2016 udstillede de på Biennalen i Venedig. De er blandt tre tegnestuer fra vækstlaget i dansk arkitektur, der med Dreyers Arkitektur Galleri får et levende og dynamisk udstillingsvindue.

 

Danske talenter frem i lyset

Dreyers Arkitektur Galleri er et samarbejde mellem DAC og Dreyers Fond, der har særligt fokus på at fremme nye danske arkitektvirksomheder. Det er tredje år i træk, at Dansk Arkitektur Center i samarbejde med Dreyers Fond giver nystartede arkitektvirksomheder frie hænder til at skabe deres egen udstilling i DAC.

”Dansk arkitektur har i flere år været med helt fremme på den internationale scene, og vores ambition med udstillingsrækken er at bringe nogle af de nye talenter i dansk arkitektur frem i lyset. Dreyers Arkitektur Galleri er et udstillingsvindue, der kan være med til at give nye danske tegnestuer et formidlingsløft og en stemme over for såvel nationale som internationale aktører,” forklarer Bo Rygaard, direktør for Dreyers Fond.

De tre tegnestuer, der er udvalgt i år, er LETH & GORI, WE architecture og POINT. Fælles for alle tre ​er, at de bringer noget nyt til den almene opfattelse af, hvad arkitektur er, hvor den skal hen, og hvilken rolle den skal spille i vores byer og samfund. Mennesker og materialer er i fokus med udstillinger om at leve i og omkring bygningerne.