Copenhagen Architecture Festival udvider igen

For femte gang gennemføres Copenhagen Architecture Festival, CAFx. Flere end 200 arrangementer gennemføres i København, Aarhus og Aalborg – og for første gang også i Odense i perioden fra den 3. maj til den 16. maj 2018. Dreyers Fond har støttet projektet siden arkitekturfestivalens start i 2014.

Temaet for årets program er ”At Huse Hjem” (Housing Homes) om hjem, bolig og tilhørsforhold. Tematikken lægger sig i kølvandet på Dansk Arkitektur Centers åbningsudstilling ”Welcome home”, der åbner den 7. maj i BLOX, der i øvrigt også danner ramme om en række af festivalens aktiviteter.

Festivalen stiller skarpt på, hvad der udgør et hjem og hvad det vil sige, at være hjemme og skabe hjem i forskellige situationer; og undersøger blandt andet hvordan mennesker responderer på forskellige aktuelle udfordringer som klimaforandringer, migration, stigende huspriser, øget tilflytning til byerne, øget segregering, ændrede demografier i måden at bo, organisere og indrette sig på – både privat og på et byplanmæssigt plan, indviduelt og kollektivt, ind- og udland, i fortid, nutid og fremtid.

Hjem

Om årets program fortæller Josephine Michau, festivaldirektør:

”Vores program har aldrig været bredere og mere folkeligt end i år, fordi det handler om hjem – noget som vedkommer os alle, og som er evigt aktuelt – måske mere end nogensinde før, fordi et hjem ikke længere er noget, vi kan tage for givet, det er i stedet i højere og højere grad blevet et privilegium”.

Festivalen åbner med verdenspremiere på filmen ”The Human Shelter”, der udforsker, hvad der udgør et hjem.

Programmet omfatter blandt andet filmvisninger, udstillinger, foredrag, debatter, byvandringer, cykelture, workshops og konferencer.

I 2015 blev CAFx verdens største festival af sin art. Festivalen har gennem årene udvidet sine aktiviteter til Aarhus (2015) og Aalborg (2016) og nu også Odense (2018).

Programmet for arkitekturfestivalen kan ses på CAFx hjemmeside fra den 12. april. Læs mere her 

Dreyers Fond har støttet CAFx siden arkitekturfestivalens start i 2014. Copenhagen Architecture Festival 2018 er i øvrigt støttet af Københavns Kommune, Aarhus Kommune, Realdania, Det Danske Filminstitut, BL- Danmarks Almene Boliger, Grundejernes Investeringsfond.

Læs mere om arkitekturfestivalen 2017 her 

Festivalen åbner med verdenspremiere på filmen “The Human Shelter”.

Foto: The Human Shelter framegrab, World Premiere