Den 5. oktober 2023 er der ansøgningsfrist til Club Lannungs hold til Nordisk Processpil om menneskerettigheder 2024. I 2023 fandt processpillet sted i Helsinki og Club Lannung deltog igen i år med seks jurastuderende fra Københavns Universitet. Club Lannung holdet nåede til semifinalen og fik derudover den højeste pointsum i semifinalerne, og vandt tre priser for bedste klageskrift, bedste svarskrift og bedste procedør.
I år deltog 10 hold fra de nordiske universiteter i Nordisk Processpil om menneskerettigheder, der blev afholdt i Helsinki. Igen i år deltog Club Lannung med seks jurastuderende fra Københavns Universitet. Processpillet giver jurastuderende med interesse for menneskerettigheder mulighed for at fordybe sig i aktuelle spørgsmål i relation til Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og arbejde med dem på en anden måde end på studiet.
Årets fiktive sag handlede om afvejningen af retten til privatliv efter EMRK art. 8 over for retten til ytringsfrihed efter EMRK art. 10 i en sag om voldtægtsanklager fremsat af en populær influencer på sociale medier i forbindelse med MeToo. De indledende runder og semifinalen blev afholdt i Helsingfors Tingsrätt, hvor dommerpanelet bestod af dommere fra den Europæiske Menneskerettighedsdomstol og dommere fra de Nordiske Højesteretter.
Club Lannung måtte efter en tæt semifinale desværre se sig slået af det norske hold fra Club Schjødt, som efterfølgende vandt hele konkurrencen. Club Lannung fik til gengæld den højeste pointsum i semifinalerne, samtidig med at de fik tre flotte priser for bedste klageskrift, bedste svarskrift og bedste procedør, som blev Clara Middelboe.
Årets hold til weekendens afsluttende fest, banketten. Fra venstre: Erwin Frank, Nikoline Top Madsen, Cecilie Golubov, Clara Middelboe, Emil Bæk Hansen og Filip Jochumsen.
Nordisk Processpil finder næste gang sted i Stockholm i juni 2024, og ansøgningsfristen til næste års hold er torsdag den 5. oktober 2023.
Nordisk Processpil og Club Lannung
Nordisk Processpil om Menneskerettigheder er en procedurekonkurrence for jurastuderende om Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Konkurrencen består af en skriftlig fase efterfulgt af en mundtlig finale i én af de nordiske hovedstæder og Club Lannung deltager i processpillet med studerende fra Københavns Universitet. Det Nordiske Processpil er en enestående mulighed for at arbejde tæt sammen med andre studerende og for at fordybe sig i aktuelle spørgsmål i relation til Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.
Panelet består af dommere fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol og fra de nordiske højesteretter. Konkurrence afholdes på skift i Danmark, Norge, Sverige, Island og Finland, og der deltager årligt mere end 10 hold fra de nordiske universiteter. I de seneste femten år har Club Lannung opnået syv førstepladser og en række priser for bedste processkrifter og procedører. Club Lannung er således det mest vindende hold i konkurrencen.
Club Lannung er opkaldt efter landsretssagfører Hermod Lannung, der som en af de første i Danmark interesserede sig for menneskerettigheder. Hermod Lannung havde en lang international karriere bag sig og deltog blandt andet i stiftelsen af FN, ligesom han spillede en aktiv rolle under forhandlingerne om Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.
Club Lannung bliver finansieret ved fondsmidler, og i 2023 blev de støttet af Dreyers Fond, Hoffmann og Husmans Fond, Hermod Lannungs Fond, Knud Højgaards Fond, og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.
Club Lannungs bestyrelse består af Ole Spiermann, partner i advokatfirmaet Bruun & Hjejle, Dreyers Fonds Hædersprismodtager Jonas Christoffersen, advokat hos Offersen og Christoffersen og Jonas Bering Liisberg, ambassadør, Danmarks faste repræsentation ved den Europæiske Union.
Topbillede: Årets hold til banketten i Helsinki sammen med Club Lannungs vejlederteam, som består af Julie Kampmann Grønning, Emma Thorup, August Schilling, Anne Arvidsen, Trine Ravnholt, Sidsel Arler Bogetoft, Amanda Stilling, Jakob Klaris Søgaard, Mads Møller Langtved og Anna de Vos-Zehngraff.