Udstillingen Reset Materials – Towards Sustainable Architecture på Copenhagen Contemporary åbnede den 30. juni og løber frem til 28. september 2023. Medieomtalen viser, hvor vigtig og aktuel udstillingen er i en tidsalder, hvor vi alle er nødt til at forholde os til byggeriets massive co2-udledning. Det er momentum for alternative materialer som altid før, og udstillingen serverer gode bud til byggebranchen – og alle andre med interesse i klodens tilstand.
Henover sommeren 2023 landede en række medieomtaler af Reset Materials – Towards Sustainable Architecture på Copenhagen Contemporary, blandt andet i det internationale arkitekturmagasin Dezeen. I Berlingske Tidende var midt i juli en anmeldelse af Holger Dahl, der blandt andet skrev:
”På Reset Materials kan man komme helt tæt på disse nye, gamle materialer. Hvert materiale iscenesættes, præsenteres og bearbejdes af et hold, der består af både arkitekter og billedkunstnere. Det er en god idé med fagblandingen, for på den måde får man som gæst belyst materialernes evner og muligheder både som ren, sanselig stoflighed og som elementer i et egentligt byggeri. Og der er meget at se på, meget at opleve med fingerspidserne og samtidig meget at tænke på og forundres over i den stramt kuraterede udstilling, som er lavet i et samarbejde mellem CC, Arkitektforeningen og den Schweiziske kurator Chrissie Muhr”.
Dezeen: Reset Materials exhibition shows building fragments made from eco-friendly materials
Computerworld: Arkitektur: Der er svamp i væggen – og det er OK
Byrumsmonitor: Udstilling om fremtidens byggematerialer
Copenhagen Contemporary: RESET MATERIALS – Towards Sustainable Architecture
”Desuden vil jeg anbefale alle besøgende at se de små film, der er blevet lavet om hvert eneste materiale. Normalt synes jeg, at de obligatoriske opstillinger med en skærm og et sæt hovedtelefoner er noget af det mest kedelige på enhver udstilling, men her gør filmene en stor forskel og beriger oplevelsen så meget, at jeg faktisk vil kalde dem nødvendige for at få det fulde udbytte af de mange gode ideer”.
Anbefalingen er fra Holger Dahl i Berlingske Tidende, og selv om der frem til slut september 2023 er tid til både at besøge udstillingen og se filmene, lever sidstnævnte længe endnu. Som producenter af filmene anbefaler Dreyers Fond at se dem uanset hvad, for de giver et hurtigt og letforståeligt indblik i hvert af de 10 materialer og perspektiverne for dem. Der er artikler og film om hvert af de ti teams og materialer her på sitet, men de ti film er her samlet i én på i alt 30 minutter.
Topbillede: Hampus Berndtson