Dreyers Fond sætter med tre arrangementer rum og rettigheder for kloden til debat med skæringsflader til både juraen og arkitekturen. Rækken af arrangementer bliver afholdt i Valencia på Vesterbrogade 32 og er kurateret af Marianne Krogh, der sikrer, at markante stemmer kommer til orde.
Alle agenda : EARTH arrangementerne er gratis, men tilmelding er nødvendig via mail til [email protected]. Der er begrænsede pladser og kun adgang ved navn på gæstelisten, så afvent bekræftelse.
Tre arrangementer
agenda : EARTH er en række debatarrangementer, der udforsker og udfolder samtalen om rum og rammer for en forbedring af verdens tilstand med inddragelse af toneangivende nationale og internationale eksperter og med et tilbud til den brede offentlighed om at deltage. Der er planlagt tre arrangementer i serien.
19. april Naturen som rettighedssubjekt – fra ressource til medspiller
18. maj Materialer – vedvarende værdi og/eller cirkulation
7. juni Det byggede rum – reorganisering mod en uendelig livscyklus
Verdens tilstand kalder på bæredygtighed, på tværfaglighed og på en forening af kræfter hen over politiske og geografiske skel. Klimaforandringer stiller menneskeheden foran den største opgave nogensinde, og det kalder på en forståelse af sammenhæng og forbundethed mellem mennesker og natur. Både det arkitektoniske og juridiske fagområde taler lige ind i den fælles bestræbelse på at sikre en bæredygtig udvikling, og derfor inviterer Dreyers Fond indenfor til tre arrangementer i Valencia på Vesterbrogade 32.
Klimaforandringer og forbundethed
Dreyers Fond gav i 2020-21 støtte til udviklingen af det danske bidrag til Arkitekturbiennalen i Venedig med titlen Connectedness. Det var en totalinstallation af tegnestuen Lundgaard & Tranberg samt en omfattende publikation, udformet som en international encyklopædi. 100 bidrag fra toneangivende tænkere, arkitekter, kunstnere, forskere, aktivister og andre beskriver, udfolder og analyserer de presserende tilstande og erfaringer med at forstå os selv i en verden, der er udfordret af klimaforandringer og konsekvenser fra det lokale til det planetariske.
Det er en opgave, der kalder på en forståelse af sammenhæng og forbundethed. Mellem mennesker og natur, mellem alle jordens elementer i ’den kritiske zone’ samt mellem generationer. Som der stod i den skelsættende Brundtland-rapport ’Vores fælles fremtid’ fra 1987, er ”en bæredygtig udvikling en udvikling, som opfylder de nuværende behov, uden at bringe fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov i fare”.
Bygge- og anlægsindustrien står med både produktion og drift for knap 40% af al CO2-udledning på verdensplan, så det er bydende nødvendigt at udvikle og implementere bæredygtigt tiltag, der tilgodeser fremtidige generationers lige muligheder. På samme måde er jura og lovgivning en grundsten i bestræbelsen mod større bæredygtighed, da den italesætter grundlæggende rammer for rettigheder, pligter og ansvar.
Dreyers Fonds kombination af støtte til både det arkitektoniske og juridiske fagområde taler ind i den fælles bestræbelse på at sikre en bæredygtig udvikling. Der er brug for både arkitekturens og juraens ekspertiser i hensynstagen til klodens tilstand, for begge fagområde peger på rum og rammesætning for livet på jorden. Derfor er skæringsfladen mellem Dreyers Fonds to målgrupper er baggrunden for agenda : EARTH arrangementerne.