Arkitekturbiennalen i Venedig er netop rundet af for i år, og for Dreyers Fond kom den til at betyde noget særligt. Dels støttede fonden tre udstillinger i Venedig, og dels blev der på baggrund af besøg i Venedig arrangeret et unikt arrangement. I videoen her er samlet stemning fra henholdsvis den internationale udstilling og hovedudstillingen på arkitekturbiennalen.
Dreyers Fonds støtte til danske bidrag
Hovedtemaet på arkitekturbiennalen i Venedig var ’How will we live together?’, og det spørgsmål blev besvaret fra hele verden på et utal af måder. Dreyers Fond støttede i alt tre danske bidrag i Venedig. Først og fremmest Den danske Pavillon og udstillingen Con-nect-ed-ness. Lundgaard & Tranberg Arkitekter var udstillingsarkitekter og kuratoren var Marianne Krogh, der har givet et interview.
Dansk tegnestue på hovedudstillingen
Den danske tegnestue EFFEKT var udvalgt til hovedudstillingen, der var kurateret af arkitekt og forsker Hashim Sarkis. Dreyers Fond støttede den danske tegnestues deltagelse, og deres svar på arkitekturbiennalens overordnede spørgsmål om, hvordan vi skal leve sammen i fremtiden, er at gå fra Ego to Eco, der både var udstillingens navn og via projekter blev effektivt eksemplificeret.
Danske trapper til i Italien
Den sidste udstilling Dreyers Fond støttede i Venedig var arkitekturbilleder af Kirstine Mengel. Hun var inviteret af European Cultural Centre til at bidrage til udstillingen ’Time Space Existence Venice’, og det gjorde hun med tre store billeder af trapper fra henholdsvis UN Byen i København af 3XN og ARoS Aarhus Art Museum, der er tegnet af Schmidt Hammer Lassen samt det nye Experimentarium i Hellerup af CEBRA Architecture.
Arrangement affødt af Venedig
Dreyers Fond deltog i september re-opening af Den Danske Pavillon og herefter opstod ideen til at invitere den prisbelønnede islandske forfatter Andri Snær Magnason til Danmark. Blot to måneder afhold Dreyers Fond et arrangement om klimaforandringer, eksistens, menneskerettigheder og arkitektur.
Først var der forestilling af Andri Snær Magnason akkompagneret af Högni Egilsson, og bagefter var der paneldebat med advokat Knud Foldschack, arkitekt Søren Pihlmann og forfatter Andri Magnason, der var arrangeret af Marianne Krog og modereret af Boris Brorman Jensen.
Arrangementet var det første åbne, Dreyers Fond selv har arrangeret og afholdt i Valencia, der fra 2022 er muligt at låne ganske gratis. Reportagen fra arrangementet viser, at årets arkitekturbiennale i Venedig endte med at skabe håb og opfordring til handling herhjemme.
Biennalen
International Architecture Exhibition of La Biennale di Venezia er verdens største arkitekturbegivenhed og finder sted i perioden 22. maj – 21. november 2021.
Arkitekturbiennale finder sted hvert andet år i Venedig, hvor byen forvandles til et epicenter for udfordrende og inspirerende arkitekturprojekter.
Over 60 lande, inklusive Danmark, deltager med udstillinger i de historiske pavilloner i Giardini-området, på Arsenale og rundt i hele byen.
Udgivelse
Udstillingen i Den danske Pavillon blev ledsaget af den engelsksprogede antologi Connectedness – an Incomplete Encyclopedia of the Anthropocene, som er redigeret af Marianne Krogh og udgivet af Strandberg Publishing.