Da corona lukkede gourmentrestauranten Alchemist ned, åbnede ejer og kok Rasmus Munk projektet JunkFood op. Han tog et par billeder, og et af dem er nu videre i en international fotokonkurrence. Her er historien bag.
Videoen her er produceret til fondsnetværket ’DAFNE – Donors and Foundations Networks in Europe’ fordi Dreyers Fond er kommet på ’Philanthropy shortlist’ i årets internationale fotokonkurrence med et billede fra projektet JunkFood, fra dengang det startede op hos den imponerende restaurant Alchemist.





Diana Beschieri
Flere billeder blev indsendt til DAFNE’s fotokonkurrence sammen med en historie om projektet JunkFood men uden baggrunden for det enkelte foto, der også hver især gemmer på en fortælling. Til deres ’Philanthropy shortlist’ valgte juryen et Diana Beschieri ved en stor gryde.
Diana er kok hos Alchemist og blev en del af teamet omkring Rasmus Munk, da det højteknologiske køkken under landets nedlukning skiftede gear og i stedet for at håndtere 45 serveringer for 45 gæster hver aften i den verdenskendte restaurant nu skulle producere 500 varme, nærende portioner mad til hjemløse og gadens folk i København.
Det krævede kæmpe gryder og enorme grydeskeer, hvad der var temmelig uvant for de fleste af kokkene. Diana Beschieri er samtidig ikke så høj, så hun måtte stå på en kasse for at kunne røre rundt i gryden, som hun gør på billedet, der gik videre i fotokonkurrencen. Billedet er taget af Rasmus Munk selv, da den professionelle fotograf først nåede forbi efter DAFNE’s deadline.

I et nyt set up
Da landet begyndte at lukke op igen, var ventelisten til restaurant Alchemist fortsat lang, selv uden de gæster, der rejser fra den anden side af jorden for at besøge den spektakulære restaurant. Der var kort fra regeringens udmelding til restauranten skulle åbne, så det skulle gå rigtig hurtigt med et nyt set up for JunkFood.


I dag er projektet fortsat i køkkenet hos H17 i Kødbyen, med den nye daglig leder Jeanette Duus, køkkenchef Kåre Gottfredsen samt kokke og frivillige blandt andet fra Hotel- og Restaurantskolen. Køkkenet er lille, men producerer alle ugens 7 dage mellem 300 og 350 næringsrige måltider til hjemløse og herberger og har fortsat brug for økonomisk støtte.

DAFNE udnævner vinderen af fotokonkurrencen 1. oktober 2020.