Tatiana Bilbao

20. november 2019

Den prisbelønnede mexicanske arkitekt Tatiana Bilbao er netop nu udstillingsaktuel på Louisiana, og hun medvirker også i flere videoer på Louisiana Channel. Her bliver det tydeligt, at arkitekten både har kunstnersind og klare holdninger.


Mens Realdania er sponsor for Louisianas arkitekturudstillinger, støtter Dreyers Fond arkitekturvideoer på Louisiana Channel. I den seneste video med Tatiana Bilbao ’Architecture and nature’ opfordrer hun til en dialog mellem de to, fordi arkitekturen bygger på naturen og med tiden også smelter sammen med den, som det er sket med Bilbao’s botaniske have efter 15 år.

Ved at italesætte de to begreber som individer, forklarer Tatiana Bilbao, at uden dialog kommer respekten til at mangle. I værste fald mister vi forbindelsen til naturen, hvis vi kun fokuserer på arkitekturen. Modsat vil de to i dialog lære af hinanden, præcis som vi mennesker gør, uanset om vi er enige eller ej.


Den mexicansk arkitekt Tatiana Bilbao er født 1972 og kendt for at lade landskabet spille en afgørende rolle i sin arkitektur både indvendigt og udvendigt. Fordi hun er er formet af et land med ressourceknaphed, har hun også et syn på bæredygtighed, der er lærerigt for enhver vesterlænding. Det fortæller hun om i videoen ‘Misunderstood sustainability’, vi har fortalt om i en tidligere artikel.

Som arkitekt mener Tatiana Bilbao ikke, man skal bilde sig ind, at man kan forstå et nyt lands historie og kultur. Det er derfor mere interessant at se på, hvad man kan bibringe med sin egen baggrund. Der taler hun også om i videoen ’Architecture and nature’ mens hun i dialogen med sin ven og Pritzker-prisvindende arkitekt Jacques Herz fra Schweiz, får talt om idéer og udfordringer i videoen ’Everybody deserves a decent home’.


UDSTILLINGEN

Louisianas aktuelle udstilling om den mexicanske arkitekt Tatiana Bilbao er den tredje i serien Arkitekturens Værksteder og løber frem til april 2020. Læs mere om udstillingen.

ARKITEKTURVIDEOER

Dreyers Fond støtter produktionen af arkitekturvideoer til Louisiana Channel, der er en gratis onlinekanal med timevis af inspirerende arkitekturvideoer. Louisiana Channel formidler inspiration direkte fra mestrene selv.

LOUISIANA CHANNEL

Louisiana channel i tal :

650 videoer om kunst, kultur og arkitektur

20 millioner gange (min.) er videoerne set

61% af seerne er mellem 18 og 35 år

60% af de unge seere er drenge og mænd

2 nye videoer udkommer om ugen

Se Louisiana Channel