Nystartede tegnestuer har nu igen mulighed for at deltage i Dreyers Fonds Legatforløb, som udbydes af Arkitektforeningen og Dreyers Fond. Søg inden den 1. maj 2024 for at komme med i næste runde, hvor deltagerne lærer at finjustere deres forretningsmæssige kompas.
Fra space-arkitektur til feministisk byplanlægning, nye boformer på landet og internationale projekter. Så vidt spænder feltet af deltagere på sidste års Dreyers Legatforløb.
Dreyers Fond og Arkitektforeningen står bag Dreyers Legatforløb, som hvert år giver nyetablerede tegnestuer mulighed for at dykke ned i forretningsstrategi, regnskabsforståelse, udbud, ansættelsesret og meget mere. Nu udbydes Dreyers Legatforløb for 10. gang. Forløbet kører fra august til november, og interesserede tegnestuer kan søge om at være med frem til den 1. maj.
”Når vi bliver bedre til at drive forretning, kan vi nemmere realisere vores drømme for arkitekturen,” siger Niklas Munk-Andersen, SAGA, deltager på Dreyers Legatforløb 2023.
”Min forretningsplan hjælper mig til at prioritere og fokusere på det vigtige. Den er god at have ved hånden, når man er typen, der får mange idéer,” siger Asal Mohtashami, Aiming Spaces, deltager på Dreyers Legatforløb 2023
Ni mødegange og et individuelt mentorforløb
Forløbet er skræddersyet til at styrke jeres forretning for dermed at give plads og overskud til at dyrke det, der er jeres udgangspunkt: arkitektonisk udfoldelse og kvalitet.
Udover ni kursusgange med faglige oplæg og udvikling af egen forretningsplan får I mulighed for at netværke med andre tegnestuer i samme situation og for at møde nogle af fagets mere erfarne profiler 1:1. I får også tilknyttet en erfaren mentor – en velrenommeret arkitekt med praktisk erfaring i at drive en tegnestue – som vil følge jer. Dermed er I sikre på at få individuel sparring og vejledning, der matcher jeres konkrete udfordringer og mål, fra én, der ved, hvad I har på spil.
”Vækstlagstegnestuerne bryder med den traditionelle måde at være arkitekt på. Det er givende at være med til at hjælpe dem frem. Som mentor får jeg også selv inspiration og blik for nye tendenser. For eksempel er jeg blevet klogere på AI, og hvordan man 3D-printer et hus,” siger Flemming Andersen, Flemming Andersen Arkitekter, mentor på Dreyers Legatforløb 2023.
Søg om at deltage
Send en motiveret ansøgning med en portefølje af jeres arbejde (max. 10 A4-sider) til fagkonsulent Sidsel Gelting Hodge på [email protected].
”Der er mange måder at være arkitekt på. Men uanset hvordan man gerne vil arbejde, skal man vide, hvordan branchen fungerer. Så man kan finde sin egen rolle. Derfor skal man søge Dreyers Legat,” siger Desislava Lynge, Lynge Lynge, deltager på Dreyers Legatforløb 2023.
For at deltage skal du/I opfylde følgende kriterier:
- Virksomheden må maksimalt have aflagt fem årsregnskaber. Dette krav kan dog fraviges i helt særlige tilfælde.
- Mindst én af virksomhedens ejere/partnere skal være medlem af Arkitektforeningen.
- Tilsagn er bindende for minimum to indehavere/partnere.
- Er du en enkeltpersonsvirksomhed, kan du slå dig sammen med en anden af samme slags og søge som sparringspar. I dette tilfælde skal I sende en ansøgning hver, hvor jeres sparringspartner er angivet.
- Ansøgningsfrist for at byde ind på forløbet er den 1. maj 2024.
Er tegnestuen placeret længere væk fra København, kan I søge om at få dækket jeres transport til og fra møderne.
Alle fotos: Jonas Petri Svenningsen