Velfortjent hæder

23. marts 2019

Uddelingen af Dreyers Fonds Hæderspris 2019 var en festlig affære med glade gæster, faglige interviews i uformel tone og frem for alt fejring af to markante profiler, der fik velfortjent hæder.  
 

I 2019 gik Dreyers Fonds Hæderspris til advokat Kirsten Reimers-Lund og arkitekt Jesper Gottlieb, der begge sammen med æren modtog 400.000 kroner i anerkendelse af deres faglige engagement og vedholdenhed. Fejringen foregik i Valencia på Vesterbrogade onsdag den 20. marts.Arkitektens enkelthed

Arkitektforeningens direktør Lars Autrup interviewede Jesper Gottlieb til hædersprisuddelingen. Omdrejningspunktet var det klare fokus på infrastruktur og anlæg, Jesper Gottlieb har holdt igennem sin karriere.

Jesper Gottlieb mener, at teknisk tunge anlæg fortjener den samme opmærksomhed som alle andre bygningsværker. Arkitekten understregede vigtigheden af visionære bygherrer og påpegede, at jo mere udvalg og mindre enkeltpersoner, der bærer ansvaret, jo mere kompliceret bliver processen. Når én bygherre er sin opgave voksen og tror på projektet, bliver næsten alt muligt og resultatet det bedste – både arkitektonisk og for dem, der skal bruge bygningen bagefter.

I sin takketale mindede Jesper Gottlieb om, at arkitektur er en holdsport og – med munterhed også – at det er en gammelmandssport, forstået som at fejlskud og erfaring kommer en til gavn sent i karrieren. Så forhåbentlig er Jesper Gottliebs egen formkurve fortsat stigende.

Fra Dreyers Fond var der lutter ros til arkitekten for at styrke skønheden i det underspillede, som det blev beskrevet i bestyrelsens motivation for at give Hædersprisen til Jesper Gottlieb.Advokatens stædighed

Formand for Advokatrådet, Peter Fogh, interviewede Kirsten Reimers-Lund og bad hende forklare, hvor hun selv mente, hun havde gjort en forskel. Det er især det sociale engagement, hædersprismodtageren selv vægter og fremhæver.

Tilrettelæggelse af fester og Advokatsamfundets revyer. Her optrådte Kirsten Reimers-Lund som højesteretsdommer og smed den sorte kappe. Outfittet inden under med palliettop og netstrømper har gjort hende kendt i advokatbranchen. Det har hendes indsats for at give familieretten en højere status bestemt også.

Den snart 70-årige advokat er også en af dem, der nåede at møde Dreyers Fonds ene grundlægger Margot Dreyer. Den store personlighed gjorde indtryk og hendes filantropiske engagement bidrager i dag med støtte for millioner til advokatbranchen.

Både i Dreyers Fonds motivation for at Hædersprisen gik til Kirsten Reimers-Lund og af Peter Fogh, blev hun fremhævet som en faglig ledestjerne og et forbillede for mange unge advokater.

Selv havde Kirsten Reimers-Lund ét ord, der opsummerede det hele: Taknemmelighed. For sit spændende arbejdsliv. For aldrig at skulle vælge mellem karriere og familie. For aldrig at have oplevet kønsdiskriminering. Og for at hendes fem børn er velfungerende.
Hædersprismodtagerne med Dreyers Fonds bestyrelse.

Fra venstre øverst: Bestyrelsesformand og advokat Birte Rasmussen, bestyrelsesmedlem og advokat Claus Barrett Christiansen, bestyrelsesmedlem og arkitekt Mathilde Petri og direktør Bo Rygaard.

Forrest fra venstre: Hædersprismodtager og advokat Kirsten Reimers-Lund og hædersprismodtager og arkitekt Jesper Gottlieb.

 
 

 
 

 
Dreyers Fonds Hæderspris

Hvert år uddeler Dreyers Fond Hæderspris til to ildsjæle inden for de to brancher, fonden har til formål at støtte og udvikle.

Prisvinderne får hver 400.000 kroner i anerkendelse.

I 2019 modtog henholdsvis arkitekt Jesper Gottlieb og advokat Kirsten Reimers-Lund Dreyers Fonds Hæderspris.

Advokat Kirsten Reimers-Lund

Født 1949

Juridisk kandidat fra KU 1977

Speciale i familie- og arveret

Møderet for Højesteret siden 1989

Ridder af Dannebrog

Flere udgivelser om familie- og arveret

Mange tillidshverv herunder Advokatrådet m.fl.

Udpeget til flere lovforberedende udvalg

Redaktør på Alt for Damernes juridiske brevkasse

Radioadvokat i årrække

Fraskilt med 5 voksne børn og 5 børnebørn

Arkitekt Jesper Gottlieb

Født 1958 i Lyngby

Uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole og University of California, Berkeley USA 1983

Gift og tre børn

Gottlieb Paludan Architects

100 medarbejdere inden for arkitektur, landskab og bygherrerådgivning

Specialiseret i infrastruktur, herunder mobilitet og forsyning

Ejet af ingeniør- og designvirksomheden ÅF Consult

Pt. projekter i Skandinavien, Holland, England, Tyskland og Kina.

Få meget mere

Læs hele artiklen om Kirsten Reimers-Lund, og bestyrelsens motivation for at hun vandt Dreyers Fonds Hæderspris for advokater i 2019.

Læs hele artiklen om Jesper Gottlieb, og bestyrelsens motivation for at han vandt Dreyers Fonds Hæderspris for arkitekter i 2019.

Alle billeder fra Hædersprisen er af fotograf Jesper Busch.